• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    HSBC: Το ξέφρενο ράλι της μετοχής και τα στοιχήματα των traders

    • Bloomberg

    HSBC


    Μία από τις πιο σταθερές μετοχές του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, η HSBC Holdings Plc εμφανίζει το τελευταίο διάστημα τρεις φορές μεγαλύτερη μεταβλητότητα από τον δείκτη αναφοράς της αγοράς. Και οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι αυτό θα συνεχιστεί.

    Τα options των traders στο Χονγκ Κονγκ προεξοφλούν έναν ευμετάβλητο Οκτώβριο, ποντάροντας τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση της μετοχής. Το κόστος των συμβολαίων ενός μηνός που συνδέονται με τις μετοχές της HSBC στο Χονγκ Κονγκ, αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009 σε σχέση με εκείνα του δείκτη Hang Seng, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Αυτό δείχνει υψηλή ζήτηση με στόχο την προστασία έναντι περαιτέρω αστάθειας της μετοχής.

    Cost of HSBC's stock options soars relative to index

    Περισσότερα από 46.000 παράγωγα της HSBC είχαν αλλάξει χέρια στις 2:07 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Αυτό το νούμερο είναι περίπου 47% υψηλότερο από τον μέσο όρο των 20 ημερών, σε μια ολόκληρη ημέρα διαπραγμάτευσης. Οι μετοχές της HSBC σημείωσαν άνοδο σχεδόν 5% έναντι κερδών 1,7% του δείκτη Hang Seng.

    «Το άλμα των μετοχών της HSBC σήμερα αποτελεί μια έκπληξη», είπε ο Steven Leung, επικεφαλής της Uob Kay Hian (Hong Kong) Ltd. “Δεν έχουμε δει θετικά νέα εκτός από το γεγονός ότι  η Ping An αύξησε το ποσοστό της στην τράπεζα, ενώ οι προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο παραμένουν αδύναμες”.

    Η μετοχή της HSBC βυθίστηκε σε χαμηλό 25 ετών πριν από δύο εβδομάδες εν μέσω της αύξησης της ανησυχίας ότι η πολιτική ένταση στην Κίνα θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα σχέδια επέκτασής της στη συγκεκριμένη χώρα και καθώς τα χαμηλά επιτόκια και το ξέσπασμα του ιού επιβαρύνουν τα κέρδη της.

    Αυτό ώθησε τον μεγαλύτερο μέτοχό της, την Ping An Insurance Group Co. της Κίνας, να εξαγοράσει 10,8 εκατομμύρια μετοχές για να αυξήσει το μερίδιό της στην τράπεζα στο 8%, πυροδοτώντας το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα του τίτλου για πάνω από μία δεκαετία. Η πρόσφατη πτώση της μετοχής και η αποτίμηση αυξάνουν την ελκυστικότητα της HSBC, δήλωσε εκπρόσωπος της Ping An.

    «Η Ping An πιστεύει ότι η αναστολή διανομής μερισμάτων από την HSBC είναι βραχυπρόθεσμο θέμα και επικοινωνεί τακτικά με την τράπεζα σχετικά με τη δυνατότητα επιστροφής στα μερίσματα στο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Με εντολή των ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, η τράπεζα ανέστειλε τις πληρωμές μερισμάτων της νωρίτερα αυτό το έτος. Οι μετοχές της τράπεζας έχουν ακολουθήσει τον δείκτη Hang Seng Index τα πέντε από τα τελευταία έξι χρόνια, εξαιρώντας τα μερίσματα. Η HSBC δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την διανομή κερδών μόλις ο αντίκτυπος της πανδημίας γίνει πιο ξεκάθαρος.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ