• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H Citi εκθρονίζει την Goldman Sachs και κατακτά την πρώτη θέση στις IPO μετά από 18 χρόνια

    • Bloomberg
    Citi


    Η Citigroup βρίσκεται στην πρώτη θέση της φετινής κατάταξης για τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) στην Ευρώπη, για πρώτη φορά από το 2002, αφού ανέλαβε την εισαγωγή μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στις αγορές, από το Καζακστάν μέχρι την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Μετά από τρία συνεχόμενα χρόνια στη δεύτερη θέση, η Citi κατάφερε να ξεπεράσει την περσινή νικήτρια, την Goldman Sachs Group και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στις IPO σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η Goldman Sachs συνεχίζει να κατατάσσεται στην πρώτη θέση, όσον αγορά την συγκέντρωση επενδυτικών κεφαλαίων για μετοχές στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των νέων προσφορών και των εισαγωγών.

    Η τράπεζα ηγήθηκε μερικών από τις μεγαλύτερες συμφωνίες το 2020, όπως οι IPO του online εμπορικού καταστήματος THG Holdings Plc και η πλατφόρμα ψηφιακών αποταμιεύσεων Nordnet AB.

    πηγή: Bloomberg

     

    Η Citi οφείλει μεγάλο μέρος της κορυφαίας θέσης της στην ανάπτυξη και στις εισαγωγές τεχνολογικών εταιρειών από διάφορες περιοχές. Εκτός από την IPΟ της THG Holdings στο Λονδίνο ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την πώληση μετοχών 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Nordnet AB στη Στοκχόλμη, η αμερικανική τράπεζα εργάστηκε για την δημόσια προσφορά της πολωνικής διαδικτυακής εταιρεία λιανικής Allegro.eu SA, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την εισαγωγή των μετοχών της ψηφιακής τράπεζας Kaspi.kz JSC. στο Λονδίνο, αξίας 870 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι τράπεζες της Wall Street συνέχισαν να κυριαρχούν στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας τις έξι πρώτες θέσεις στον πίνακα με τις IPO, αν και οι ευρωπαϊκές εταιρείες σημείωσαν πρόοδο. Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη ήρθε από τις σκανδιναβικές τράπεζες, με την ABG Sundal Collier της Νορβηγίας και την Carnegie της Σουηδίας να σκαρφαλώνουν από τις θέσεις 47 και 29 αντίστοιχα, που βρίσκονταν στο τέλος του περασμένου έτους, στην πρώτη δεκάδα.

    Τα σκανδιναβικά χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας και της Φινλανδίας, έχουν δεχθεί τις περισσότερες νέες εταιρείες φέτος από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, η Barclays κατέκτησε την πρώτη θέση για τις προσφορές μετοχών, για πρώτη φορά αυτή την δεκαετία, σύμφωνα με τα δεδομένα.

    Goldman Sachs: To bitcoin δεν μπορεί να «βλάψει» τον χρυσό

    Η Credit Suisse κατηγορείται για το ξέπλυμα χρήματος δικτύου εμπορίας κοκαΐνης

    Ο πλουσιότερος τραπεζίτης του κόσμου, οι κληρονόμοι και η περιουσία των 17,6 δισ. δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ