• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Προβλέπει περαιτέρω άνοδο για τον S&P 500 – Η νέα τιμή στόχος

    • Bloomberg

    David Kostin, αναλυτής Goldman Sachs


    Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την τιμή στόχο του δείκτη S&P 500 μέχρι το τέλος του έτους, προχώρησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc.

    Ο David Kostin διαμόρφωσε την πρόβλεψη του για την πορεία του αμερικανικού δείκτη στις 3.600 μονάδες από 3.000 που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, ακολουθώντας τις αντίστοιχες κινήσεις του ιδρυτή της Yardeni Research, Ed Yardeni και του Lori Calvasina της RBC Capital Markets, οι οποίοι αύξησαν τις προβλέψεις τους πρόσφατα.

    Το ράλι της αγοράς αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους επενδυτές, με τον S&P 500 να διαμορφώνεται στις 3.372,85 μονάδες -51% υψηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου- και πολύ κοντά στο ρεκόρ κλεισίματος που κατέγραψε τον Φεβρουάριο. Ο Κostin διατύπωσε τις αυξημένες προσδοκίες της Goldman Sachs λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου του ιού.

    “Όπως έδειξαν οι τελευταίοι μήνες, οι τιμές των μετοχών εξαρτώνται όχι μόνο από την αναμενόμενη μελλοντική ροή κερδών, αλλά από το ποσοστό με το οποίο αυτά τα κέρδη προεξοφλούνται στην υφιστάμενη αξία», έγραψε ο Kostin σε σημείωμα του την Παρασκευή. «Κοιτώντας μπροστά, μία μειωμένη απόδοση κινδύνου ιδίων κεφαλαίων θα αντισταθμίσει την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και σε συνδυασμό με την προηγούμενη πρόβλεψη μας για τα κέρδη ανά μετοχή, θα οδηγήσει τον δείκτη S&P 500 στις 3.600 μέχρι το τέλος του έτους».

    The S&P 500 is nearly back to its February record closing high

    Οι μεγάλες ενέσεις τόνωσης τροφοδότησαν την άνοδο του S&P 500 από το sell-off του Μαρτίου που πυροδότησε η πανδημία. Ο δείκτης ξεπέρασε το υψηλό όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία οικονομικών και κερδών, καθώς και από την αισιοδοξία για την έγκαιρη διάθεση ενός εμβολίου.

    Ο Kostin επισήμανε ότι οι εκλογές των ΗΠΑ παραμένουν ένας σημαντικός κίνδυνος για την υλοποίηση της πρόβλεψης. Αν και «ο μεγαλύτερος κίνδυνος παραμένει ο χρόνος διάθεσης του εμβολίου και η πορεία της ανάκαμψης από την πανδημία», τόνισε.



    ΣΧΟΛΙΑ