ΕΜΥ καιρός
Φωτογραφία αρχείου

Τον πιο κρύο Δεκέμβριο των τελευταίων επτά ετών ετοιμάζεται να ζήσει η Ευρώπη, αν και, συνολικά, το 2017 θα είναι πιθανότατα μία από τις πιο ζεστές χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Σύμφωνα με οκτώ μετεωρολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, το πρώτο δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου οι θερμοκρασίες θα είναι ασυνήθιστα χαμηλές, πριν επανέλθουν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Συνολικά, όμως, ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι πιθανό να είναι φέτος ο πιο κρύος Δεκέμβριος που έχουμε ζήσει από το 2010.

Για ακραίο, ακόμη και επικίνδυνο ψύχος, κάνει λόγο ο Joe D’Aleo, επικεφαλής μετεωρολόγος της WeatherBell Analytics LLC, προβλέποντας ότι στην ανατολική Ευρώπη θα αναπτυχθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες θα μετακινηθούν προς τα κεντρικά της ηπείρου, με πιθανότητα να φτάσουν ακόμη και μέχρι τη Βρετανία.

Σε κάποιες περιοχές της ηπείρου, το κρύο έχει δείξει ήδη τα… δόντια του. Στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν κοντά στο μηδέν το Σάββατο, τη στιγμή που ο μέσος όρος της δεκαετίας για τη συγκεκριμένη εποχή είναι 3,4 βαθμοί Κελσίου.

Αντιστοίχως, στην Τσεχία, η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει υπό του μηδενός τις επόμενες ημέρες.

Οι πιο ακραίες συνθήκες κρύου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να επικρατήσουν στη Νορβηγία και στα νοτιοδυτικά της Ευρώπης.

Ο καιρός είναι πιθανό να παρουσιάσει σχετική βελτίωση από τα μέσα του μήνα και μετά, χωρίς να αποκλείονται νέα κύματα κακοκαιρίας προς τα τέλη της χρονιάς, ιδίως στον ευρωπαϊκό Νότο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here