• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γαλλικό κάστρο που ανήκε σε Ρώσο ολιγάρχη πωλείται σε τιμή άνω των 100 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Château de la Garoupe στην Αντίμπ της Γαλλίας

    Château de la Garoupe στην Αντίμπ της Γαλλίας


    Ένα κάστρο στη Γαλλική Ριβιέρα που χρονολογείται πάνω από 100 χρόνια και ανήκε σε Ρώσο ολιγάρχη, βγαίνει προς πώληση μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης.

    Η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

    Το Chateau de la Garoupe στο Cap d’Antibes πωλείται από τη γαλλική υπηρεσία για κατασχεμένα αγαθά, γνωστή ως Agrasc.

    Οι επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και οι τελικές προσφορές αναμένονται στις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας δημοπρασίας και την περιγραφή της έπαυλης και του κτήματος.

    Βρίσκεται σε μια από τις πιο πολυτελείς περιοχές της χώρας για πλούσιους και διάσημους και ανήκε στον Μπορίς Μπερεζόφσκι, ένθερμο επικριτή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πέθανε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μια δεκαετία.

    Μπορίς Μπερεζόφσκι
    Μπορίς Μπερεζόφσκι πηγή: Bloomberg

    Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μετά από μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη στη Γαλλία με τους πιστωτές του Μπερεζόφσκι, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς και της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot PJSC, για την ιδιοκτησία.

    Κατασχέθηκε από το γαλλικό κράτος το 2015 στο πλαίσιο μίας άλλης αγωγής για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Ο Μπερεζόφσκι, ένας από τους πρώτους και πιο γνωστούς ολιγάρχες της Ρωσίας, αγόρασε το κάστρο τη δεκαετία του 1990, ανοίγοντας το δρόμο για μια εισροή πλούσιων συμπατριωτών του στην περιοχή.

    Τώρα, οι Ρώσοι ιδιοκτήτες πολυτελών περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται υπό έλεγχο διεθνώς, μετά την απόφαση του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

    Μαγευτική θέα

    Το κάστρο βρίσκεται ανατολικά των Καννών με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα και τις νότιες Γαλλικές Άλπεις, και χτίστηκε το 1907 από τον βρετανό βουλευτή Charles McLaren, ο οποίος είχε τον τίτλο του Baron Aberconway.

    Παρέμεινε στην ιδιοκτησία της οικογένειάς του μέχρι την εξαγορά της από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

    Το ακίνητο αποτιμήθηκε κατά τη δικαστική διαμάχη σε 93,6 εκατομμύρια ευρώ (102 εκατομμύρια δολάρια) το 2011. Η εφημερίδα Nice-Matin τη Δευτέρα ανέφερε μια εκτίμηση σχεδόν 120 εκατομμυρίων ευρώ.

    Με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, το κάστρο διαθέτει πισίνα, γήπεδο τένις, τζακούζι, σιντριβάνια και κήπους.

    Το κυρίως τμήμα του είναι περίπου 1.300 τετραγωνικά μέτρα με αίθουσες μουσικής και μπιλιάρδου, χειμερινό κήπο και έξι σουίτες επισκεπτών.

    Οι διαμορφωμένες εκτάσεις 24,7 στρεμμάτων περιλαμβάνουν πέντε ακόμη χώρους διαβίωσης «ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κακή κατάσταση», σύμφωνα με το έγγραφο πώλησης.

    Το συμβολαιογραφικό γραφείο Cheuvreux με έδρα το Παρίσι πραγματοποιεί την πώληση για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης.

    Η προθεσμία για τις αρχικές προσφορές ήταν μέχρι τις 17 Ιουνίου και μόνο όσοι επιλεγούν θα κληθούν να επισκεφθούν το ακίνητο με μια εταιρεία που ονομάζεται Bluebird Immobilier.

    Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους εκπροσώπους των Cheuvreux και Bluebird για σχόλια. Το έγγραφο αναφέρει ότι έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tζένιφερ Λόπεζ-Μπεν Άφλεκ: Απέκτησαν έπαυλη 60,85 εκατ. δολαρίων με 24 μπάνια και 15 τζάκια

    Θάνος Ταχμιτζής: Επιστρέφει στην 2 εκατ. λιρών έπαυλή του στην Αγγλία ο «εξαφανισμένος» μεγιστάνας;

    Από τον τραπεζίτη της JPMorgan μέχρι τον παραγωγό του Τζέιμς Μποντ: Η πιο θρυλική έπαυλη του Ηνωμένου Βασιλείου πωλείται έναντι 75 εκατ. δολ. (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ