• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ευρώ: Διευρύνονται τα κέρδη καθώς η ΕΚΤ δρομολογεί το τέλος των αρνητικών επιτοκίων

    • Bloomberg
    Κριστίν Λαγκάρντ, Επικεφαλής EKT

    Κριστίν Λαγκάρντ, Επικεφαλής EKT


    Αυξάνονται τα κέρδη του ευρώ που ανακάμπτει από το χαμηλό πέντε ετών, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέστησε σαφές ότι βλέπει το τέλος της αρνητικής νομισματικής πολιτικής.

    Αυτό θα συμβάλει στη μείωση της διαφοράς των επιτοκίων με αυτά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία κινήθηκε πιο γρήγορα αυξάνοντας τα για να διατηρήσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο.

    Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των διετών γερμανικών και αμερικανικών ομολόγων συρρικνώθηκε στις 217 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο από τις αρχές Μαρτίου.

    Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τρίτη ότι η ευρωζώνη θα είναι εκτός αρνητικών επιτοκίων πριν από το τέλος του τρίτου τριμήνου, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που έκανε και χθες. Μιλώντας στο Bloomberg TV στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, πρόσθεσε ότι τα ποσοστά ανεργίας και οι υψηλές αποταμιεύσεις των νοικοκυριών υποδηλώνουν ότι η Ευρώπη αποφεύγει την ύφεση.

    «Είναι σημαντικό ότι η ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη στο ότι θα βάλει τέλος στα αρνητικά επιτόκια», δήλωσε ο Lee Hardman, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος στην MUFG. Πρόσθεσε ότι η Λαγκάρντ «δεν θα ήταν τόσο ξεκάθαρη αν δεν υπήρχε ήδη ευρεία συμφωνία».

    Dollar extends losses versus euro as ECB seen closer to exiting negative rates
    Το δολάριο διευρύνει τις απώλειες έναντι του ευρώ καθώς η ΕΚΤ βρίσκεται πιο κοντά στην έξοδο από τα αρνητικά επιτόκια

    Το ευρώ σκαρφάλωσε κατά 0,2% στα 1,0733 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου. Το ενιαίο νόμισμα σημείωσε ράλι ανόδου σε ευρεία κλίμακα, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά υψηλά έναντι του ελβετικού φράγκου, της στερλίνας και του γεν.

    «Ο αυστηρός άξονας από την ΕΚΤ συμβάλλει στην παροχή περισσότερης στήριξης για το ευρώ βραχυπρόθεσμα», είπε ο Hardman.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί οι ευρώ-ταύροι βλέπουν το ευρώ στο 1,10 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ