• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Euronext: Στόχος η συγκέντρωση 2 εκατ. δολαρίων για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του Borsa Italiana

    • Bloomberg

    Stephane Boujnah, CEO Euronext


    Η Euronext στοχεύει στη συγκέντρωση 1,8 δισ. ευρώ (2,2 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του χρηματιστηρίου του Μιλάνου (Borsa Italiana).

    Ειδικότερα, θα προσφέρει 30,5 εκατομμύρια μετοχές σε τιμή έκδοσης 59,65 ευρώ η καθεμία, σύμφωνα με ανακοίνωση. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του Borsa Italiana από το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) έναντι 4,4 δισ. ευρώ.

    Το LSE συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση του ιταλικού χρηματιστηρίου στο Euronext τον περασμένο Οκτώβριο.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής βάζει τέλος στις εντάσεις που υπήρξαν επί μήνες στην Ιταλία, αναφορικά με τις ανησυχίες ότι στο νέο σχήμα το Παρίσι θα έχει ισχυρή θέση και θα τεθεί σε κίνδυνο ένα από τα «στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία» της χώρας.

    Στο μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euronext, Stephane Boujnah επισήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους ότι ο όμιλος θα έχει ισχυρή ιταλική επιρροή και ότι σχεδιάζει να μεταφέρει ένα βασικό κέντρο δεδομένων από το Λονδίνο στην Ιταλία.

    Η προσθήκη του Borsa Italiana θα δώσει στο Euronext περίπου το 1/4 όλων των συναλλαγών των μετοχών στην Ευρώπη, ενώ 28 από τις εταιρείες του Euro Stoxx 50 θα είναι εισηγμένες στις αγορές του.

    Ο πανευρωπαϊκός διαχειριστής χρηματιστηρίων Euronext θα πραγματοποιεί πάνω από το 1/3 των πωλήσεων του στην Ιταλία, η οποία θα ξεπεράσει την Γαλλία ως τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του.

    “Ο όμιλος θα αποτελεί πλέον τον κορυφαίο της Ευρώπης για εισαγωγή στα χρηματιστήρια και για τις δευτερογενείς αγορές”, δήλωσε σε ανακοίνωση του ο Boujnah.

    Παράλληλα, η Euronext ανακοίνωσε τα κέρδη πρώτου τριμήνου του έτους, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 149 εκατ. ευρώ και τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 5,2%, στα 249 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε ακόμα:

    Έκλεισε το deal: Το LSE πουλάει το χρηματιστήριο του Μιλάνου στην Euronext για $4,3 δισ.

    Αντιρρήσεις από Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγορά της Refinitiv από το London Stock Exchange

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ