• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αίτηση πτώχευσης από γνωστή αλυσίδα ρούχων

    • Bloomberg


    Ο Όμιλος Ascena Retail Group, που έχει στην ιδιοκτησία του τις αλυσίδες ρούχων Ann Taylor και Lane Bryant, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Πέμπτη, μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας στις εργασίες της.

    Η κατάθεση της αίτησης στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια, είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση από μία σειρά εμπόρων λιανικής που οδηγήθηκαν στο χείλος της καταστροφής, μετά από το lockdown και το κλείσιμο των καταστημάτων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

    Η προστασία από την πτώχευση επιτρέπει στην εταιρεία να αποφύγει το οριστικό κλείσιμο, μειώνοντας τα δάνεια της και κλείνοντας τα πιο “αδύναμα” καταστήματα της για να περιορίσει το κόστος της. Περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας μπορεί να επηρεαστούν, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της πιο πρόσφατης ετήσιας έκθεσης του ομίλου Ascena.

    Η εταιρεία, η οποία έχει χρέη περίπου 1,25 δισ. δολάρια, προχώρησε σε συμφωνία αναδιάρθρωσης με πάνω από το 68% των δανειστών της, όπως ανέφερε σε δήλωση της.  Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει αναμένεται να την βοηθήσει να μειώσει το χρέος κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Επιπλέον, η Ascena θα λάβει 150 εκατομμύρια δολάρια  νέα κεφάλαια από τους υφιστάμενους δανειστές της.

    «Με τα μετρητά που προέρχονται από τις τρέχουσες δραστηριότητές μας και τα νέα κεφάλαια χρηματοδότησης από τους δανειστές μας, αναμένουμε να εξασφαλίσουμε επαρκή ρευστότητα για να εκπληρώσουμε τις επιχειρησιακές μας υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια που θα βρισκόμαστε υπό την εποπτεία του δικαστηρίου”, δήλωσε ο Carrie Teffner, προσωρινός εκτελεστικός πρόεδρος της Ascena. “Αναμένουμε να προχωρήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία με ένα ταχύτατο χρονοδιάγραμμα”.

    Οι εταιρείες λιανικής, πολλές από τις οποίες ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με τον ανταγωνισμό των online πωλήσεων, είναι από αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τα lockdowns έχουν στραγγίξει τα έσοδα, οδηγώντας εταιρείες όπως οι J.C. Penney Co., J. Crew Group Inc. και Neiman Marcus Group Inc. στη χρεοκοπία.

    Ακόμα και πριν από την πανδημία, η Ascena αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, με τις πωλήσεις της να μειώνονται και τα δάνεια να διογκώνονται, ξεπερνώντας το 1 δισ. δολάρια. Ο όμιλος λιανικής προσπάθησε να να πουλήσει  δύο από τις αλυσίδες της εν μέσω αυξανόμενων ζημιών και ενδείξεων ότι οι πιστωτές έχαναν την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές του, ανέφερε το Bloomberg.

    Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η εταιρεία θα κλείσει «έναν σημαντικό αριθμό» καταστημάτων του brand Justice και επίσης ορισμένα καταστήματα Ann Taylor, LOFT, Lane Bryant και Lou & Gray, ανέφερε στη δήλωση της.



    ΣΧΟΛΙΑ