• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Το νέο tweet του δισεκατομμυριούχου για το Baby Shark εκτίναξε τη μετοχή της Samsung Publishing

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Στα ύψη εκτινάχθηκε η μετοχή της Samsung Publishing, μετόχου στην εταιρεία παραγωγής του viral video του YouTube, «Baby Shark», μετά από ένα tweet του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk για το παιδικό τραγούδι.

    Το «Baby Shark» είναι το πιο δημοφιλές βίντεο όλων των εποχών. Έκανε πρεμιέρα στο YouTube πριν από 5 χρόνια κι έχει ξεπεράσει τις 8,5 δισ. προβολές. Επίσης παρέμεινε στο Billboard Hot 100 για αρκετές εβδομάδες.

    Η μετοχή της εταιρείας Samsung Publishing, που έχει έδρα στη Σεούλ και κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην παραγωγό  του τραγουδιού SmartStudy Co, κατέγραψε κέρδη μέχρι και 10% και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Μαΐου.

    Τα κέρδη βοήθησαν τη μετοχή να υπερτετραπλασιαστεί από το τέλος του 2018, καθώς το τραγούδι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκε ένα κρυπτονόμισμα που πήρε το όνομα του από το τραγούδι.

    Korean publisher with stake in ‘Baby Shark’ creator surged amid song's popularity

    Ο Musk ανάρτησε ένα tweet κατά της διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις ασιατικές αγορές την Τετάρτη, γράφοντας «Το Baby Shark συντρίβει τους πάντες! Περισσότερες προβολές από τους ανθρώπους», και επισυνάπτοντας το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

    Το tweet του πυροδότησε ράλι της μετοχής της Samsung Publishing, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την επιρροή του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Tesla σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία, από τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Dogecoin μέχρι τις μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων μετοχών meme.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk: Πού δωρίζουν τα πλούτη τους οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

    Elon Musk: Δεν είναι πια ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ποιος τον εκθρόνισε

    Michael Burry: Το «μεγάλο σορτάρισμα» του μεγαλοεπενδυτή στις μετοχές της Tesla

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ