• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Η πρόταση του δισεκατομμυριούχου στην Τόνγκα που χτυπήθηκε από το τσουνάμι

    • Bloomberg
    Elon Musk: Η Starlink υπόσχεται ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη μέχρι τον Αύγουστο

    Elon Musk


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Exploration Technologies, Elon Musk, προσφέρθηκε να στείλει τερματικά διαδικτύου Starlink στην Τόνγκα μετά από την υποβρύχια έκρηξη ηφαιστείου και το επακόλουθο τσουνάμι που διέκοψαν τις συνδέσεις επικοινωνίας.

    Ο Μusk απάντησε μέσω Twitter σε ρεπορτάζ του Reuters ότι οι πλήρεις υπηρεσίες δικτύου δεν θα αποκατασταθούν στην Τόνγκα για τουλάχιστον έναν μήνα μετά την απενεργοποίηση ενός υποθαλάσσιου καλωδίου λόγω των καταστροφών.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SρaceX είπε ότι αναζητούσε «σαφή επιβεβαίωση» από την Τόνγκα εάν χρειάζεται τα τερματικά, επειδή η αποστολή τους θα ήταν «δύσκολο πράγμα», καθώς δεν υπήρχαν αρκετοί δορυφόροι με συνδέσεις λέιζερ. Υπάρχουν επίσης ήδη δορυφόροι που εξυπηρετούν την περιοχή, πρόσθεσε.

    Views Of Tonga Following Volcanic Eruption And Tsunami

    Ο Μusk απάντησε σε έναν χρήστη του Twitter που δημοσίευσε μια επιστολή από το μέλος του κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας Shane Reti, ζητώντας Starlink επικοινωνίες για την Τόνγκα.

    Στον απόηχο της ηφαιστειακής έκρηξης και του τσουνάμι το περασμένο Σάββατο, οι επικοινωνίες με την κυβέρνηση της Τόνγκα εξακολουθούσαν να επηρεάζονται τη Δευτέρα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Tesla: Ο αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση υλικών για μπαταρίες και το deal στο νικέλιο

    Elon Musk: Κέρδη 33,8 δισ. δολάρια στην πρώτη συνεδρίαση του έτους



    ΣΧΟΛΙΑ