• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tesla: Οι τρεις παράγοντες που οδηγούν την μετοχή της σε νέα ιστορικά υψηλά

    • Bloomberg

    Elon Musk, CEO Tesla


    Οι μετοχές της Tesla αναμένεται να καταγράψουν νέο υψηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

    Όπως φαίνεται ήδη, είναι μία ακόμη καλή ημέρα για την κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, με την εταιρεία ερευνών Jato Dynamics να επισημαίνει ότι το Model 3 ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings να προχωρά σε νέα παραγγελία 100.000 αυτοκινήτων Tesla και την Morgan Stanley να αυξάνει την τιμή στόχο της μετοχής της κατά 1/3.

    Κατά την προσυνεδρίαση ο τίτλος της Tesla άγγιξε το υψηλό των 953 δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο 4,41%.

    Ο Adam Jonas της Morgan Stanley ανέφερε την «εξαιρετική» αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας, καθώς ξεπέρασε τις πρωτοφανείς ελλείψεις προμηθειών που αντιμετωπίζει η βιομηχανία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι πωλήσεις της Tesla στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά περίπου 70%, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε κατά περίπου 1/5.

    Η εταιρεία έχει διεκδικήσει μια θέση μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών όσον αφορά τα περιθώρια κέρδους, επισήμανε ο Jonas, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση overweight για τον τίτλο.

    Η νέα τιμή στόχος που έθεσε για τη μετοχή είναι στα 1.200 δολάρια και αποτελεί την δεύτερη υψηλότερη μεταξύ των 46 αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg.

    Carmaker gets closer to trillion-dollar valuation after sales report

    Η Tesla του Εlon Musk σημείωσε νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, αφού ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, ολοκληρώνοντας το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών. Η 18χρονη πλέον κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ξεπερνά τους ανταγωνιστές της που δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της έλλειψης ημιαγωγών, οι οποίοι έχουν καθοριστική σημασία για την παραγωγή.

    Πέρα από την ανακοίνωση των πωλήσεων, η επιχείρηση λογισμικού και οι τεχνολογίες της Tesla σε τομείς όπως η ασφάλιση και η προμήθεια μπαταριών θα της επιτρέψουν να αναδειχθεί «πρωταθλήτρια» τόσο των αυτοκινήτων όσο και της ενέργειας μακροπρόθεσμα, είπε ο Jonas.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ