• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας 9,9 δισ. δολαρίων μετά το δημοψήφισμα στο twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Μετά από διάλειμμα λίγων ημερών, ο Elon Musk άρχισε και πάλι να πουλά μετοχές της Τesla, και είναι πλέον πιο κοντά στην εκπλήρωση της υπόσχεσης του να ρευστοποιήσει το 10% του μεριδίου του στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Ο δισεκατομμυριούχος πούλησε επιπλέον 934.091 μετοχές έναντι 1,05 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου. Άσκησε επίσης 2,15 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης μετοχών και οι πωλήσεις έγιναν για να καλύψουν τους φόρους που σχετίζονται με αυτή τη συναλλαγή, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα.

    Μετά και τις τελευταίες πωλήσεις, ο Musk έχει πλέον πουλήσει 9,2 εκατομμύρια μετοχές, συγκεντρώνοντας έσοδα περίπου 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας αν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla. Ένα μέρος από αυτά τα χρήματα θα πάει στους φόρους.

    Tesla Sales

    To όριο του 10%

    Για να φτάσει το όριο του 10%, ο δισεκατομμυριούχος θα έπρεπε να πουλήσει περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές, ή περίπου το 1,7% των μετοχών της εταιρείας. Εάν τα option που μπορούν να εξασκηθούν συνυπολογιστούν στη συνολική ιδιοκτησία του, θα έπρεπε να πουλήσει ακόμη περισσότερα.

    Ο Μusk έχει ήδη ασκήσει εκατομμύρια option μετά από τη δημοσκόπηση στο Twitter, οι οποίες επρόκειτο να λήξουν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

    Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο ιδρυτής της Tesla είχε καταθέσει ένα προκαθορισμένο σχέδιο συναλλαγών για να πραγματοποιήσει «μια τακτική πώληση μετοχών που σχετίζεται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών», δείχνουν τα έγγραφα της κεφαλαιαγοράς. Η δημοσκόπηση του Twitter της 6ης Νοεμβρίου δεν αποκάλυψε την ύπαρξη αυτού του σχεδίου.

    Η μετοχή της Tesla ανέκαμψε κατά 9,4% μετά την αρχική βουτιά που σημείωσε μετά τη δημοσκόπηση.

    Ο Μusk, 50 ετών, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 303,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Φέτος η περιουσία του αυξήθηκε κατά 133,9 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω του άλματος κατά 57% που σημείωσε η μετοχή της Tesla.

     Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Δείτε το σκληρό email που έστειλε στους υπαλλήλους του

    Πτώση για τη μετοχή της Tesla μετά τη δημοσκόπηση του Elon Musk στο twitter



    ΣΧΟΛΙΑ