• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    EasyJet: Επεκτείνει το δάνειο μετά τις ζημίες ρεκόρ

    • Bloomberg
    EasyJet: Θα πραγματοποιήσει χειμερινά ταξίδια ανεξαρτήτως της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον

    Τζόχαν Λούντγκρεν, CEO EasyJet


    Η EasyJet επέκτεινε τους όρους ενός κρατικού δανείου στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ενισχύσει τη ρευστότητά της, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού φέρνει νέο lockdown και στα ταξίδια.

    Η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους βρετανική αεροπορική εμφάνισε απώλειες 835 εκατομμυρίων λιρών (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως είχε προβλέψει, ενώ ανακοίνωσε ότι παγώνει πάνω το 20% των προγραμματισμένων πτήσεων τους τρεις μήνες, έως τον Δεκέμβριο.

    Η EasyJet προετοιμάζεται για έναν βάναυσο, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αερομεταφορείς, χειμώνα, με πολλές αγορές ακόμα κλειστές και το εμβόλιο κατά της Covid-19 να μην έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

    Η εταιρεία που εδρεύει στο Λούτον της Αγγλίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη ρευστότητά της, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω ευκαιριών χρηματοδότησης, ενώ επιδιώκει να αναχρηματοδοτήσει όλες τις επερχόμενες λήξεις.

    «Πραγματοποιούνται ελάχιστες πτήσεις σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζόχαν Λούντγκρεν στην τηλεόραση του Bloomberg. “Είμαστε σε καλή θέση, αλλά θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλες τις επιλογές που υπάρχουν. Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα ισχύουν οι περιορισμοί», πρόσθεσε.

    Ο Λούντγκρεν δήλωσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση για ταξίδια, με τις πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων να προκαλούν άμεση ώθηση στις κρατήσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι η EasyJet θα μπορούσε να βοηθήσει με προγράμματα διανομής εμβολίων και ότι έχει στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, προσφέροντας εθελοντικά συμμετοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ