• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Dimon (JPMorgan): Θα δουλεύουμε 3,5 μέρες χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη -Τα παιδιά σας θα ζήσουν έως τα 100

    • Bloomberg
    Jamie Dimon, CEO JP Morgan

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    «Τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100 και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας», ανέφερε σε συνέντευξή του ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, τονίζοντας παράλληλα ότι «Και κυριολεκτικά μάλλον θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα».

    Ο Dimon ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη από χιλιάδες υπαλλήλους στην τράπεζά του και είναι πιθανό να κάνει δραματικές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων, ακόμη κι αν καταργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας.

    Χαρακτήρισε δε την τεχνητή νοημοσύνη «κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας μας», επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει νέα προϊόντα, να βελτιώσει τη δέσμευση των πελατών, την παραγωγικότητα και τη διαχείριση κινδύνου.

    Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη διαφημίστηκε για περισσότερους από 3.500 σχετικούς ρόλους μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία συμβούλων Evident.

    Ο Dimon μάλιστα αφιέρωσε μια ολόκληρη ενότητα στην τεχνητή νοημοσύνη στην επιστολή του προς τους μετόχους φέτος, χαρακτηρίζοντας ως «απόλυτη ανάγκη», τις προσπάθειες της JPMorgan, για σχεδιασμό περισσοτέρων από 300 ρόλων.

    Ωστόσο, ο Dimon εξήγησε ότι και με τα θετικά που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία ενέχει κινδύνους.

    «Η τεχνολογία έχει κάνει απίστευτα πράγματα για την ανθρωπότητα, αλλά, ξέρετε, τα αεροπλάνα συντρίβονται, τα φαρμακευτικά προϊόντα χρησιμοποιούνται λάθος – υπάρχουν αρνητικά», σημείωσε.

    «Το πιο αρνητικό κατά την άποψή μου είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από κακούς ανθρώπους, προκειμένου να κάνει λάθος πράγματα».

    Τέλος, υπογράμμισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει ορισμένες θέσεις εργασίας, εντούτοις, αυτό, όπως επεσήμανε, συνέβαινε πάντα με τη νέα τεχνολογία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Τι απαντάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

    ΟΑΚΑ: Τι λέει το πόρισμα του ΤΑΙΠΕΔ για το στέγαστρο Καλατράβα

     

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ