• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Διαλύεται το ρούβλι

    • Bloomberg

    Ντέμιαν Λιούις (Damian Watcyn Lewis). Υποδύεται τον κερδοσκόπο Fund manager Β. Axelrod στην τηλεοπτική σειρά Billions. (COSMOTE TV)


    Σε χαμηλό 16 μηνών υποχώρησε το ρωσικό ρούβλι μετά τον λεκτικό πόλεμο Τραμπ – Πούτιν για τους πυραύλους στη Συρία. Οι εκατέρωθεν απειλές «έστειλαν» τις αποδόσεις των ρωσικών ομολόγων σε νέο υψηλό για το 2018. Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε κατά 2,3% στα 64,5125 έναντι του δολαρίου στη Μόσχα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 7,64%.

    Τα CDS αυξήθηκαν κατά 7 μονάδες βάσης στις 156 μονάδες, σε νέο υψηλό από τον Αύγουστο.

    Το ρωσικό χρηματιστήριο, μετά τη «βουτιά» 8,4% της Δευτέρας, ενισχύθηκε έως και 2,7% την Τετάρτη, καθώς το αδύναμο ρούβλι ενίσχυσε τις εξαγωγικές μετοχές.

    Ωστόσο, η πιθανότητα οι ΗΠΑ να επιφέρουν μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στη ρωσική οικονομία συνεχίζει να καλλιεργεί την αβεβαιότητα, σύμφωνα με την τσέχικη Wood & Co.

    «Οι επενδυτές πρέπει να προσεγγίσουν τη ρωσική αγορά με περισσότερη επιφυλακτικότητα και να είναι προετοιμασμένοι για έντονη μεταβλητότητα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες» σχολιάζουν οι αναλυτές της Wood.



    ΣΧΟΛΙΑ