• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deloitte: Απροετοίμαστα τα διυλιστήρια για το τέλος του «χρυσού αιώνα»

    • Bloomberg


    Η συντριπτική πλειοψηφία των διυλιστηρίων πετρελαίου και των εταιρειών της βιομηχανίας των χημικών δεν έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για το τέλος του «χρυσού αιώνα» της βιομηχανίας, εν μέσω της «έκρηξης» του σχιστολιθικού αερίου και της μεταβολής στις τάσεις γύρω από τη ζήτηση, σύμφωνα με την Deloitte LLP.

    Με τα ηλεκτρικά οχήματα και τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που πρόκειται να επηρεάσουν τις παραδοσιακές αγορές των διυλιστηρίων, μόνο το 5% των 1.350 εταιρειών που αναλύθηκαν από τη Deloitte έχουν κάνει ουσιαστικές αλλαγές στις αξιολογήσεις κινδύνου τους κατά την τελευταία δεκαετία.

    «Ο χρυσός αιώνας πλησιάζει στο τέλος του και η πλειοψηφία της υπάρχουσας βιομηχανίας δεν είναι προετοιμασμένη για την επικείμενη νέα κανονικότητα», σύμφωνα με μια έκθεση της Deloitte που συντάχθηκε από τον Duane Dickson, επικεφαλής των τομέων πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών, και κυκλοφόρησε την Τρίτη.

    Η προειδοποίηση έρχεται την ώρα που μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της Exxon Mobil Corp., ήδη ενισχύουν την ικανότητά τους να αξιοποιούν τα δομικά στοιχεία των χημικών για πλαστικά και άλλα προϊόντα.

    «Τώρα ακριβώς που η αγορά των καυσίμων φαίνεται λίγο αβέβαιη, οι χημικές επενδύσεις έρχονται στο επίκεντρο ως ενδιαφέρουσες», δήλωσε ο Dickson σε συνέντευξή του. «Νομίζω ότι η αγορά καυσίμων μακροπρόθεσμα θα συνεχίσει να παραμένει σταθερή, αλλά πιθανότατα θα υπάρξει κάποια αστάθεια σε αυτήν με την πάροδο του χρόνου».



    ΣΧΟΛΙΑ