• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Danone: Περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας – Στόχος η εξοικονόμηση 1,2 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg

    Emmanuel Faber , CEO Danone


    Η Danone θα περικόψει έως και 2.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένης μίας από τις τέσσερις υψηλόβαθμες θέσεις στα κεντρικά της γραφεία, καθώς προσπαθεί να τονώσει την κερδοφορία της εν μέσω της πανδημίας.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού στον κόσμο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι σκέφτεται να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία των επιχειρηματικών της γραμμών πιο κοντά στην έδρα των γαλλικών δραστηριοτήτων της, στο Παρίσι. Στόχος είναι η ετήσια εξοικονόμηση κόστους να φθάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2023.

    O CEO της εταιρείας Emmanuel Faber θα εστιάσει κατά κύριο λόγο στις αλλαγές των γεωγραφικών ζωνών και όχι στις κατηγορίες προϊόντων, προκειμένου ο όμιλος να γίνει πιο ευέλικτος εν μέσω της κρίσης. Ανταγωνιστές όπως η Nestle SA ακολουθούν εδώ και πολύ καιρό μια περιφερειακή στρατηγική. Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του συνολικού προσωπικού της Danone.

    «Αυτή η χρονιά έχει δείξει ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας θα μπορούσε να πληγεί σημαντικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Faber σε τηλεφωνική συζήτηση με δημοσιογράφους. “Σε αυτόν τον πολύ ευμετάβλητο, για τα επόμενα χρόνια, κόσμο, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιθώριο ασφαλείας.”

    Το συνολικό εφάπαξ κόστος που σχετίζεται με τις αλλαγές θα ανέλθει περίπου σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2021-2023. Η Danone διαθέτει κεντρικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, σε τοποθεσίες όπως το Άμστερνταμ και η Σιγκαπούρη. Περίπου 400 έως 500 θέσεις εργασίας θα μειωθούν στη Γαλλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Η Danone είπε επίσης ότι το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο θα πρέπει να ξεπεράσει το 15% το 2022.

    Η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει απώλειες 29% από τις αρχές του έτους.

     

    Danone: Πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και αλλαγές στη διοίκηση για την αναδιάρθρωση της εταιρείας

    Αυξημένος ο τζίρος των σούπερ μάρκετ τον Νοέμβριο – 32,7% πάνω οι πωλήσεις

    Thyssenkrupp: Περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας λόγω προβλημάτων στην αγορά του χάλυβα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ