• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Cellular Goods: Η εταιρεία που επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, οδεύει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    • Bloomberg
    μπεκαμ

    Ντέιβιντ Μπέκαμ


    Η Cellular Goods με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία παράγει προϊόντα με βάση την κάνναβη και στην οποία έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ,  δρομολογεί την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Με βάση την αρχική δημόσια προσφορά, η οποία περιλαμβάνει προσφορά σε ιδιώτες επενδυτές, η αποτίμηση της Cellular Goods εκτιμάται σε περίπου 20 εκατομμύρια στερλίνες (27 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωση της την Πέμπτη.

    Η επιχείρηση, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018, επικεντρώνεται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και προϊόντα ανάρρωσης για αθλητές, τα οποία, όπως αναφέρει, θα διατίθενται μέσω λιανοπωλητών καθώς και στον δικό της ιστότοπο. Τα είδη από κάνναβη της εταιρείας παρασκευάζονται σε εργαστήριο, αντί να προέρχονται από φυτά.

    Η εισαγωγή έρχεται μετά από περυσινή απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες κάνναβης μπορούν να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αλλά μόνο εάν παράγουν το φάρμακο για ιατρικούς σκοπούς. Η ιατρική κάνναβη νομιμοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αλλά η χρήση της ως μέσο ψυχαγωγίας είναι παράνομη.

    Η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής ανοίγει την πόρτα της αγοράς σε περισσότερες τέτοιες εταιρείες. Η εταιρεία ιατρικής μαριχουάνας MGC Pharmaceuticals, η οποία αναπτύσσει φάρμακα επιληψίας και άνοιας, δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει συγκεντρώσει 6,5 εκατομμύρια στερλίνες από την ιδιωτική τοποθέτηση μετοχών. Η μετοχή της, η οποία είναι επίσης εισηγμένη στην Αυστραλία, είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση στο LSE.

    Μέσω της αρχικής δημόσια προσφοράς η Cellular Goods επιδιώκει να συγκεντρώσει 8 εκατ. στερλίνες, ποσό που θα χρησιμοποιήσει για να ολοκληρώσει «την ανάπτυξη και την έναρξη μιας σειράς καταναλωτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας». Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

    Jeff Bezos: Γιατί παρέδωσε τα ηνία της Amazon, η σύγκρουση συμφερόντων και η νέα εποχή της εταιρείας

    CVC Capital Partners: Εξαγόρασε το τμήμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Shiseido έναντι 1,5 δισ. δολαρίων

    Deal 405 εκατ. δολαρίων στον κλάδο της ένδυσης: H Asos εξαγοράζει την Topshop

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ