• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    CVC Capital Partners: Εξαγόρασε το τμήμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας της Shiseido έναντι 1,5 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg


    Σε συμφωνία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων κατέληξαν η εταιρεία καλλυντικών Shiseido με την CVC Capital Partners, σύμφωνα με την οποία η πρώτη πουλά στο private equity το τμήμα με τα σαμπουάν και την πιο οικονομικά προσιτή σειρά περιποίησης δέρματος, όπως αναφέρει το bloomberg.

    Η ιαπωνική εταιρεία θα εστιάσει στην παραγωγή και πώληση premium προϊόντων ομορφιάς.

    Η συμφωνία πώλησης περιλαμβάνει και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Tsubaki, ανακοίνωσε η Shiseido.

    Η Shiseido, που ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 140 χρόνια ως φαρμακείο στην περιοχή Ginza του Τόκιο, ανανεώνει το χαρτοφυλάκιό των προϊόντων της, καθώς το ξέσπασμα του κορονοϊού έχει αλλάξει τις συνήθειες της προσωπικής φροντίδας και της χρήσης καλλυντικών, προκαλώντας πλήγμα στις εταιρείες ομορφιάς. Ο τρόπος ζωής και η προσωπική φροντίδα αντιπροσώπευαν περίπου το 1/10 των εσόδων της εταιρείας το 2019, με τις ετήσιες πωλήσεις της να ανέρχονται περίπου στα 100 δισ. γιεν.

    Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο άνω του 10% από τότε που έγιναν γνωστές οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία. Σήμερα στο Τόκιο ενισχύονταν κατά 1,5% πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

    Οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν αρχίσει να παρακολουθούν στενά την εγχώρια αγορά και την υγεία των ισολογισμών τους, καθώς η πανδημία έβαλε τέλος στα διεθνή ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι αρκετές από αυτές επιθυμούν να απαλλαγούν από τα μη βασικά περιουσιακά στοιχεία τους, στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής τους.

    Η συμφωνία με την CVC περιλαμβάνει ορισμένες από τις εγχώριες και υπερπόντιες δραστηριότητες της Shiseido. Η επιχείρηση επιδιώκει να αποχωρήσει από τις μη βασικές δραστηριότητες της μέχρι το τέλος του 2021, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shiseido, Masahiko Uotani είπε πέρυσι ότι οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μπορεί να είναι απαραίτητες καθώς η επιχείρηση δίνει προτεραιότητα στα μετρητά.

    Σημειώνεται ότι η CVC Capital Partners βρίσκεται σε συζητήσεις και για την εξαγορά της Birkenstock, της γερμανικής εταιρείας που κατασκευάζει τα δημοφιλή σανδάλια, σύμφωνα με το bloomberg.

    CVC Capital: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Birkenstock έναντι 5 δισ. δολαρίων

    Amancio Ortega: Το επιτυχημένο «στοίχημα» του ιδρυτή της Zara που διπλασίασε τα κεφάλαια του

    Siemens Energy: Προχωρά σε περικοπή 7.800 θέσεων εργασίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ