• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Cellular Goods: Η μετοχή στην οποία επένδυσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είδε την αξία της να τετραπλασιάζεται

    • Bloomberg

    David Beckham


    Η μετοχή της Cellular Goods, η οποία παράγει προϊόντα με βάση την κάνναβη και στην οποία έχει επενδύσει, μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, τετραπλασιάστηκε σε αξία κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης της στην αγορά του Λονδίνου. Η εταιρεία συγκέντρωσε 13 εκατ. στερλίνες (18,4 εκατ. δολάρια) κατά την πρόσφατη αρχική δημόσια προσφορά της.

    Συγκεκριμένα, ο τίτλος εκτινάχθηκε κατά 310% και διαμορφώθηκε στις 20,5 πένες νωρίτερα στο Λονδίνο, ενώ η τιμή της IPO διαμορφώθηκε στις 5 πένες. Η αποτίμηση της εταιρείας κατά την IPO καθορίστηκε στα 25 εκατ. στερλίνες.

    Η Cellular Goods, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο,  δραστηριοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και τοπικές κρέμες ανάρρωσης για τους αθλητές.

    Η ζήτηση που εκδηλώθηκε κατά την αρχική δημόσια προσφορά ξεπέρασε κατά 13 φορές τα κεφάλαια που ζητούσε η εταιρεία με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει περισσότερα από τον αρχικό στόχο των 8 εκατομμυρίων στερλίνων. Τα προϊόντα κάνναβης της εταιρείας παράγονται σε εργαστήριο αντί να προέρχονται από φυτά.

    «Η υποστήριξη του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην εταιρεία έχει προσθέσει σίγουρα μια δόση λάμψης κατά το ντεμπούτο της εισηγμένης», έγραψε η αναλύτρια της Hargreaves Lansdown, Susannah Streeter σε μια ηλεκτρονική δήλωση.

    Τα προϊόντα της εταιρείας θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Κατά την IPO υπήρξαν περίπου 6.000 εγγραφές από επενδυτές λιανικής, οι οποίοι έλαβαν τελικά λιγότερες μετοχές από αυτές που επιδίωκαν λόγω της υψηλής ζήτησης, αναφέρει η εταιρεία.

    Μόνο η παγκόσμια αγορά προϊόντων δέρματος από κάνναβη προβλέπεται να αυξηθεί κατά ένα τέταρτο τα επόμενα πέντε χρόνια σε σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, “αλλά ήδη είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, με σημαντικές καινοτομίες που παρουσιάζονται με γρήγορους ρυθμούς από όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Streeter.

    Η Cellular Goods στοχεύει στην απομυθοποίηση της αγοράς για τους καταναλωτές, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Alexis Abraham σε συνέντευξή του. «Η αγορά κανναβινοειδών αυτή τη στιγμή μοιάζει με τις πρώτες μέρες του διαδικτύου», είπε. “Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην αγορά, αλλά οι πελάτες δεν γνωρίζουν ακριβώς ποια προϊόντα να επιλέξουν ή τη δοσολογία που πρέπει να καταναλώνουν».

    Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υπήρξε καταιγισμός εταιρειών που σχετίζονται με την κάνναβη οι οποίες ήθελαν να εισάγουν τις μετοχές τους, λίγους μήνες μετά την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας που επιτρέπει στις εταιρείες κάνναβης να εισαχθούν στην αγορά, αλλά μόνο εάν παράγουν το φάρμακο για ιατρικούς σκοπούς.

    Η ισραηλινή εταιρεία Kanabo Group, η οποία κατασκευάζει συσκευές εισπνοής για φαρμακευτικά σκευάσματα κάνναβης και η MGC Pharmaceuticals, η οποία παρασκευάζει φάρμακα επιληψίας και άνοιας με βάση την κάνναβη, εισήχθησαν πρόσφατα στο χρηματιστήριο. Η Kanabo σημείωσε άνοδο 65%, ενώ η MGC ενισχύθηκε κατά 232% από την ημέρα εισαγωγής της, αυτό το μήνα.

    Η DB Ventures του Μπέκαμ κατέχει μερίδιο 5% στην Cellular Goods και έχει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Συμμετείχε και σε άλλες IPO πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης της Guild Esports, η οποία τον Οκτώβριο εισήχθη στο LSE. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει από τότε κατά 20%.

    EasyJet: Πτώση εσόδων κατά 88% στο τρίμηνο και συντήρηση δυνάμεων

    Airbnb: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών – Οι αλλαγές που δρομολογεί

    Aston Martin: Θετικές προοπτικές δημιουργεί η ζήτηση για το νέο SUV της εταιρείας, αξίας 223.000 δολαρίων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ