• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Brexit: Γιατί η Goldman Sachs βλέπει να συνεχίζεται το ράλι της στερλίνας


    Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να παρέχουν στήριξη στο ράλι της στερλίνας, εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

    Το νόμισμα που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε είναι πιθανό να ενισχυθεί κατά 2,6% επιπλέον, ανέφεραν συγκεκριμένα σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες τους, την Παρασκευή, οι αναλυτές της Goldman Sachs.

    «Αν οι δύο πλευρές σημειώσουν όντως πρόοδο προς την κατεύθυνση ενός deal, το κλείσιμο ανοικτών short θέσεων από τους επενδυτές θα παρατείνει λογικά το ράλι» της στερλίνας, ανέφεραν οι αναλυτές.

    Πρόσθεταν μάλιστα ότι «παρά τη σημαντική ενίσχυσή της, θεωρούμε ότι η στερλίνα έχει δρόμο ακόμη και επαναλαμβάνουμε τη σύστασή μας για long θέση στο ζεύγος GBP/USD με αρχικό στόχο το 1,30».

    Η Goldman θεωρεί πως αν η ΕΕ και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καταλήξουν σε συμφωνία αυτήν την εβδομάδα, θα τη στηρίξουν αρκετοί Βρετανοί βουλευτές, προκειμένου να διασφαλιστεί η προοπτική ομαλής εξόδου από την ΕΕ (Brexit) στο τέλος του Οκτωβρίου.

    Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του, Στέφεν Μπάρκλεϊ, την Παρασκευή, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ανακοίνωσε ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος ούτως ώστε να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες.



    ΣΧΟΛΙΑ