• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Η «τρέλα» της αγοράς στέλνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κάτω από των αμερικανικών

    • Bloomberg
    Wall Street


    Σε επίπεδα κατώτερα εκείνων των αμερικανικών ομολόγων έφερε τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων το κυνήγι των αποδόσεων στην παγκόσμια αγορά ομολόγων, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να έχουν καταληφθεί από… φρενίτιδα που οδηγεί την αγορά σε πρωτοφανή, ιστορικά, ταραγμένα νερά.

    Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα που πυροδότησε η απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να εκταμιεύσουν κι άλλα κεφάλαια για την Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα η απόδοση του 5ετούς τίτλου του ελληνικού Δημοσίου να υποχωρήσει κάτω από την απόδοση του αντίστοιχου αμερικανικού τίτλου. Γεγονός που, σύμφωνα με τον υπεύθυνο στρατηγικής της Societe Generale, Albert Edwards, αποδεικνύει περίτρανα την τρέλα που έχει καταλάβει τις αγορές.

    Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης συνέχισαν να ευνοούνται από τα μηνύματα της ΕΚΤ για μια χαλαρή πολιτική.

    Οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων κινούνταν κοντά στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδά τους, παρόλο που ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία δήλωσε στην εφημερίδα Il Messaggero ότι η μείωση της υψηλής φορολογίας εισοδήματος είναι μια «απαραίτητη ενέργεια δικαιοσύνης» και η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στον επόμενο προϋπολογισμό.

    Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων διατηρούνταν κοντά αλλά και πάλι χαμηλότερα του 0%, με τα δημοσιεύματα για περαιτέρω πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το 2019 να προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις για εκτεταμένη οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη.

    Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου διαμορφωνόταν το μεσημέρι της Παρασκευής στο 3,31%, σημειώνοντας πτώση 1,16%.

    Αντιστοίχως, η απόδοση του 5ετούς τίτλου βρισκόταν στο 2,17%.



    ΣΧΟΛΙΑ