• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Απώλειες 400.000 θέσεων εργασίας από τις αεροπορικές εταιρείες

    • Bloomberg


    Περίπου 400.000 εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρείες απολύθηκαν, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή ενδέχεται να χάσουν την δουλειά τους λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

    Η αεροπορική βιομηχανία επλήγη περισσότερο από τους περισσότερους κλάδους, καθώς λόγω του κορονοϊού, σταμάτησαν οι πωλήσεις εισιτηρίων και οι εταιρείες βρέθηκαν χωρίς μετρητά. Οι αεροπορικές σε όλο τον κόσμο μείωσαν δραματικά τις πτήσεις λόγω των περιορισμών στα σύνορα και της έλλειψης ενδιαφέροντος για ταξίδια, κυρίως διεθνή, καθώς οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί λόγω της μετάδοσης του ιού και παρέμειναν μεγάλες χρονικές περιόδους σε καραντίνα.

    Redundancy Wave

    Η British Airways, η Deutsche Lufthansa AG, η Emirates Airline και η Qantas Airways Ltd. συγκαταλέγονται μεταξύ των αερομεταφορέων που ανακοινώνουν χιλιάδες απολύσεις και άδειες άνευ αποδοχών. Πολλές περισσότερες τέτοιες κινήσεις αναμένονται στις ΗΠΑ, μετά την κατάργηση της απαγόρευσης για περικοπή θέσεων εργασίας – προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο κρατικό πρόγραμμα διάσωσης των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων – στα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Η Delta Air Lines Inc., η United Airlines Holdings Inc. και η American Airlines Group Inc. έχουν ήδη προειδοποιήσει περίπου 35.000 υπαλλήλους ότι οι θέσεις εργασίας τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι συνδυασμένες απώλειες προσωπικού των τριών αεροπορικών θα μπορούσαν να φτάσουν τις 100.000 μέχρι το τέλος του έτους.

    Ακόμη και οι πιλότοι και το πλήρωμα καμπίνας που καταφέρνουν να διατηρήσουν τις εργασίες τους, γενικά, αντιμετωπίζουν περικοπές των μισθών τους.

    Ο αριθμός των 400.000 θέσεων εργασίας που υπολογίζει το Bloomberg, περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και καλύπτει πιλότους και πληρώματα καμπίνας, οι οποίοι βρίσκονται στις πρώτες γραμμές της καταπολέμησης του ιού, όταν εργάζονται. Περιλαμβάνει προγραμματισμένες περικοπές από αερομεταφορείς των Η.Π.Α. και συγκέντρωση στοιχείων από δηλώσεις εταιρειών, ειδήσεις του Bloomberg News και άλλες αναφορές μέσων.

    Οι απώλειες θέσεων εργασίας σε συναφείς βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών αεροσκαφών, κατασκευαστών κινητήρων, αεροδρομίων και ταξιδιωτικών γραφείων, θα μπορούσαν να φτάσουν τα 25 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών. Ο τομέας των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων στις Η.Π.Α. προβλέπει ότι θα χάνονται 7,5 θέσεις εργασίας για κάθε μία θέση σε αεροπορική εταιρεία. Η Airbus SE και η Boeing Co. θα περικόψουν περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ