• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Πλησιάζει στα υψηλότερα επίπεδα μετά τη φούσκα του 2018 – Κέρδη 80% από τις αρχές του έτους

    • Bloomberg
    bitcoin


    Το Bitcoin πλησιάζει σε επίπεδα που είχε να βρεθεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, όταν έσπασε η φούσκα της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, με βάση την αξία του στην αγορά, σημείωσε άνοδο μέχρι και 3,7%, στα 13.497 δολάρια την Τρίτη και διαμορφώθηκε πολύ κοντά στο υψηλό των 13.851 δολαρίων όπου είχε βρεθεί στις 26 Ιουνίου 2019.

    Αν ξεπεράσει αυτό το επίπεδο, θα βρεθεί υψηλότερα από τότε που διαπραγματεύτηκε στα 16.932 δολάρια τον Ιανουάριο του 2018, ή λίγες μόνο εβδομάδες αφού κατέγραψε το υψηλό όλων των εποχών περίπου στα 20.000 δολάρια. Στη συνέχεια έκανε βουτιά μέχρι τα 3.136 δολάρια, τον Δεκέμβριο του 2018.

    Bitcoin Pushes Higher

    Οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων χαιρέτισαν μια σειρά από πρόσφατες θετικές εξελίξεις, από την PayPal Holdings Inc. που επέτρεψε στους πελάτες να χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα μέχρι την Fidelity Investments που εγκαινίασε ένα Bitcoin fund και την Square Inc. που ακολούθησε την MicroStrategy Inc. και επένδυσαν στο νόμισμα.

    «Φαίνεται ότι υπάρχει περισσότερος ενθουσιασμός και ότι το κρυπτονόμισμα θα χρησιμοποιείται πιο συχνά», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της αγοράς στην Oanda Corp. «Ο κόσμος φαίνεται έτοιμος για ένα ψηφιακό νόμισμα».

    Επιπλέον, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία ψηφιακού χρήματος. Νωρίτερα αυτό το μήνα, για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι θα αρχίσει να πειραματίζεται με μια ψηφιακή εκδοχή του ευρώ, ενώ πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για αυτό. Το βήμα θεωρήθηκε από πολλούς ως σημαντική πρόοδος για την εισαγωγή της τεχνολογίας.

    Το Bitcoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 25% αυτόν τον μήνα και περισσότερο από 80% από τις αρχές του έτους. Ο Bloomberg Galaxy Crypto Index, που παρακολουθεί τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, κέρδισε περίπου 17% τον Οκτώβριο.



    ΣΧΟΛΙΑ