• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bitcoin: Μακροπρόθεσμος στόχος τα 50.000 δολάρια

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια μακροπρόθεσμα, καθώς το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο συναγωνίζεται με τον χρυσό στις επενδυτικές ροές, σύμφωνα με την την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Luno και την χρηματιστηριακή OSL.

    «Μιλάμε για την πορεία του Bitcoin τα επόμενα τρία, πέντε, 10 χρόνια, που σταδιακά θα διαφοροποιηθεί από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του χρυσού”, δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού στην Luno, κατά τη διάρκεια μία διαδικτυακής συζήτησης στο Bloomberg την Τρίτη. Αν συμβεί αυτό, «θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια», είπε.

    Το Bitcoin τετραπλασιάστηκε πέρυσι, φτάνοντας τελικά στο υψηλό όλων των εποχών, σχεδόν στα 42.000 δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου, πριν υποχωρήσει κατά περίπου 10.000 δολάρια. Το ράλι έχει προκαλέσει διάσταση απόψεων, με ορισμένους σχολιαστές να κάνουν λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές και άλλους να αναφέρονται σε κερδοσκοπικές αγορές.

    Ενώ το ψηφιακό νόμισμα ήταν δημοφιλές στους traders, «όλο και περισσότερο τα νέα κεφάλαια που εισέρχονται στις αγορές επενδύουν στο Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και θεωρώντας το ως το “ψηφιακό” χρυσό», δήλωσε ο Matt Long, στέλεχος της ψηφιακής χρηματιστηριακής πλατφόρμας OSL, στο Χονγκ Κονγκ.

    Η πρόβλεψη της μελλοντικής τιμής του Bitcoin αποτελεί μία πρόκληση, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί μακροπρόθεσμα, καθώς τα κεφάλαια και τα οικογενειακά γραφεία εκχωρούν το 0,5% ή το 1% των χαρτοφυλακίων τους σε αυτό, πρόσθεσε ο Long.

    Νωρίτερα, το κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 9% φέτος, διαπραγματεύονταν στα 31.500 δολάρια στο Λονδίνο.

    Η BlackRock μπαίνει στα κρυπτονομίσματα – Θα αγοράζει futures του bitcoin

    Bitcoin: Αγωνία για το κρίσιμο επίπεδο των 40.000 δολαρίων – Περιορίζονται οι εισροές

    UBS: Γιατί τα κρυπτονομίσματα δεν θα λειτουργήσουν ως πραγματικά νομίσματα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ