• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bill και Melinda Gates: Το διαζύγιο, το ίδρυμα των 50 δισ. δολαρίων και ο Warren Buffett

    • Bloomberg

    Warren Buffett, Melinda Gates, Bill Gates


    Ο Bill Gates και η Melinda French Gates σκέφτονται να πραγματοποιήσουν αλλαγές στο ίδρυμα τους, στο πλαίσιο του πρόσφατα ανακοινωθέντος διαζυγίου τους.

    «Όπως είπα στους υπαλλήλους του ιδρύματος την περασμένη εβδομάδα, συζητώ ενεργά με τον Bill και τη Melinda τα βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν οι δυο τους και ο Warren προκειμένου να ενισχύσουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και σταθερότητα του ιδρύματος», δήλωσε ο Mark Suzman, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Gates, αναφερόμενος στον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett, το τρίτο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

    Ο Suzman ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, αλλά πρόσθεσε ότι ο Bill και η Melinda «επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο ίδρυμα και συνεχίζουν να συνεργάζονται εξ ονόματος της αποστολής μας».

    Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη ότι σκέφτονται επίσης να προσλάβουν εξωτερικά στελέχη, χωρίς να αναφερθούν σε ονόματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις διαχειριστές: o Gates, η Melinda French Gates και o Buffett, o οποίος έχει ενισχύσει με περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα, τα ταμεία του ιδρύματος τα τελευταία 15 χρόνια.

    Τρία μέλη

    Ο αριθμός των τριών μελών στο ΔΣ του ιδρύματος είναι ασυνήθιστα μικρός σε σχέση με το μέγεθος του. Το Ford Foundation, το οποίο έχει περίπου το 1/5 του μεγέθους του Gates Foundation, έχει 15 μέλη στο συμβούλιο του. Το Rockefeller Foundation, στο 1/10 του μεγέθους, σε καμία χρονική περίοδο δεν είχε λιγότερα από 12 μέλη.

    Όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε το χωρισμό τους νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος είπε ότι «δεν προγραμματίζονται αλλαγές στους ρόλους τους ή στον οργανισμό».

    Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν αρκετές μεταβιβάσεις μετοχών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από το γραφείο επενδύσεων του Gates, Cascade Investment, προς την French Gates.

    Ο Gates, 65 ετών, συνιδρυτής της Microsoft, είναι το τέταρτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, με περιουσία που ανέρχεται στα 144 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Διαβάστε επίσης:

    Bill Gates: ‘Ερευνα της Microsoft για σχέση του δισεκατομμυριούχου με υπάλληλο της εταιρείας

    Μπιλ Γκέιτς: 6+1 στοιχεία που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι

    Μπιλ Γκέιτς vs Μελίντα Γκέιτς: Το διαζύγιο και η μοιρασιά των 130 δισ. δολαρίων 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ