• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bill Gates: ‘Ερευνα της Microsoft για σχέση του δισεκατομμυριούχου με υπάλληλο της εταιρείας

    • Bloomberg

    Μπιλ Γκέιτς, Microsoft


    Η Microsoft διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη σχέση του συνιδρυτή της Bill Gates με μία υπάλληλο της εταιρείας πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα το 2019.

    Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε το ζήτημα και πραγματοποίησε «διεξοδική έρευνα» με τη βοήθεια εξωτερικής δικηγορικής εταιρείας, δήλωσε o τεχνολογικός γίγαντας. Δεν κατέληξε σε συμπέρασμα, επειδή ο Gates είχε παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, δήλωσε η Microsoft.

    «Η Microsoft έλαβε γνώση το τελευταίο εξάμηνο του 2019 ότι ο Bill Gates προσπάθησε να ξεκινήσει στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας το 2000», δήλωσε η Microsoft. «Μια επιτροπή του ΔΣ εξέτασε το θέμα, με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που εμπλέκονταν στο θέμα”.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones, τα στελέχη της Microsoft κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σχέση του Gates με την εργαζόμενη ήταν ανάρμοστη και αποφασίστηκε πέρυσι να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε τον Μάρτιο του περασμένου έτους ότι παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία.

    Ο Gates δεν είχε ενεργό ρόλο στην εταιρεία σε καθημερινή βάση, από το 2008, ανακοίνωσε εκείνη την περίοδο η Microsoft. Ο επιχειρηματίας ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού το 1975 και υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλός της μέχρι το 2000, την ίδια χρονιά που ξεκίνησε το ίδρυμα του, ενώ ήταν πρόεδρος μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.

    Η σχέση

    Εκπρόσωπος του Gates είπε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει καμία σχέση με το ρομαντικό ειδύλλιο με την υπάλληλο.

    «Υπήρχε μια σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά», είπε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η απόφασή του για αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με αυτό το θέμα».

    Ο Gates και η σύζυγος του Μelinda ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα, την απόφαση τους να πάρουν διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου. Αρκετά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τις συναλλαγές που είχε ο Gates με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά σκάνδαλα Τζέφρι Έπσταιν.

    Η εκπρόσωπος του Gates αρνήθηκε τις αναφορές. Ο «λόγος των συναντήσεων του με τον Έπσταϊν και άλλους για τη φιλανθρωπία είναι ανακριβής», είπε. «Οι φήμες και οι εικασίες σχετικά με το διαζύγιο του Gates γίνονται όλο και πιο παράλογες».

    H μεταφορά μετοχών

    Το διαζύγιο έφερε επίσης στο επίκεντρο την περιουσία του Gates, αξίας περίπου 144 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Την περασμένη εβδομάδα, η Cascade Investment, η επενδυτική εταιρεία που δημιούργησε ο Gates, μετέφερε μετοχές στη Deere & Co., στη σύζυγό του, αυξάνοντας το συνολικό ποσό που έχει λάβει εκείνη από τότε που ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το επενδυτικό όχημα μετέφερε περίπου 2,25 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 851 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεφαλαιαγοράς. Είχαν προηγηθεί γνωστοποιήσεις μεταφορών μετοχών που συνδέονται με τις μεξικανικές εταιρείες Coca-Cola Femsa και Grupo Televisa και μετοχές αξίας περίπου 1,8 δισ. δολαρίων της Canadian National Railway και της  AutoNation.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπιλ Γκέιτς: 6+1 στοιχεία που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι

    Μπιλ Γκέιτς vs Μελίντα Γκέιτς: Το διαζύγιο και η μοιρασιά των 130 δισ. δολαρίων

    Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Αυτό είναι το τρίτο πρόσωπο στον γάμο τους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ