• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Barclays: Μήνυση για παρενόχληση και διακρίσεις σε πρώην εργαζόμενό της

    Barclays


    Ένας πρώην τραπεζικός υπάλληλος μήνυσε την βρετανική πολυεθνική τράπεζα, Barclays κατηγορώντας την για διακρίσεις και παρενόχληση, τα οποία την οδήγησαν στο να έχει κρίσεις άγχους και στη συνέχει να εξαναγκαστεί σε παραίτηση.

    Η Khilna Morjaria, πρώην αντιπρόεδρος της Barclays, ζητάει 250.000 λίρες (311.000 δολάρια), υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα, η οποία γνώριζε τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε, απέτυχε να εξασφαλίσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας γι’ αυτήν.

    Οι κατηγορίες

    Όπως ανέφερε σε έγγραφό της, η τράπεζα δεν της κατέβαλλε μισθό όταν ήταν σε αναρρωτική άδεια κατόπιν σύστασης ιατρού και στη συνέχεια της κατέβαλλε μικρότερο ποσό.

    Όταν υπέβαλλε παράπονο στην αρμόδια υπηρεσία, η διαδικασία επιβραδύνθηκε σε βαθμό που αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Σύμφωνα με την ίδια ο προϊστάμενός της ακύρωσε την προαγωγή της και δεν συμμετείχε πλέον σε συσκέψεις, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της.

    Η Morjaria ήταν υπεύθυνη διακυβέρνησης όταν παραιτήθηκε το 2021, ενώ έχει περάσει από σημαντικές θέσεις τα επτά χρόνια που εργάστηκε στην Barclays. Δήλωσε μάλιστα ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει δύο φορές, πριν αποφασίσει να παραιτηθεί.

    Οι δικηγόροι της Barclays αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς, αναφέροντας ότι η πρώην εργαζόμενη απέτυχε να απαριθμήσει οποιαδήποτε παράνομη μεταχείριση για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της ότι η τράπεζα την παρενόχλησε ή έκανε διακρίσεις εις βάρος της.

    Σημειώνεται ότι στην Βρετανία, ο νόμος αναγνωρίζει την ψυχική διαταραχή ως αναπηρία, στο πλαίσιο της ισότητας στο χώρο εργασίας.

    Η αποζημίωση με απόφαση δικαστηρίου για άδικη απόλυση μπορεί να φτάσει έως και 100 χιλιάδες λίρες, όμως σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αποδείξει ότι έπεσε θύμα διάκρισης το ποσό μπορεί να είναι πολύ υψηλότερο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Optima bank: Τετραπλασιασμός κερδών το 2022

    Eurobank: Στο €1 δισ. οι χρηματοδοτήσεις μέσω Ταμείου Ανάκαμψης – Αίτημα για τη λήψη της 4ης δόσης

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Νέες εκταμιεύσεις πάνω από €15 δισ. στην τριετία 2023-2025

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ