• Τράπεζες

    Eurobank: Στο €1 δισ. οι χρηματοδοτήσεις μέσω Ταμείου Ανάκαμψης – Αίτημα για τη λήψη της 4ης δόσης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Αίτημα για να λάβει την  4η δόση ύψους 300 εκατ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης κατέθεσε χθες η  Eurobank, η οποία έχει ήδη συμβασιοποιήσει έργα ύψους 700 εκατ ευρώ με την απορρόφηση και της τρίτης δόσης.

    Η  ζήτηση για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων συνεχίζεται με έντονο ρυθμό και χθες η Eurobank κατέθεσε το αίτημα για την 4η δόση, σύμφωνα δε, με την  πρόβλεψη της διοίκησης τα 300 εκατ ευρώ θα έχουν απορροφηθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Στόχος της τράπεζας όπως επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας είναι  η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και η χρηματοδότηση των βιώσιμων επιχειρηματικών πλάνων.

    Μάλιστα η τράπεζα έχει πετύχει μεγάλη διασπορά στα επενδυτικά έργα  που χρηματοδοτεί, σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις και τους κλάδους που δραστηριοποιούνται.

    Συγκεκριμένα μέχρι  τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί περισσότερες από 45 διαφορετικές επιχειρήσεις από τουλάχιστον επτά τομείς της οικονομίας, Πρόκειται για επενδυτικά έργα σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ), ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, φάρμακα, ηλεκτρονικές υπηρεσίες κλπ. Έχουν  χρηματοδοτηθεί ξενοδοχειακές μονάδες, ενεργειακές μονάδες, επενδύσεις στη βιομηχανία για αύξηση της παραγωγής, για τον εκσυγχρονισμό αποθηκευτικών χώρων, για μείωση ανθρακικού αποτυπώματος και εξοικονόμηση ενέργειας, ηλεκτροκίνηση, οπτικές ίνες, φαρμακοβιομηχανίες κλπ.

    Έντονη είναι η παρουσία της Eurobank στο σκέλος της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων. Να σημειωθεί ότι από τα έργα  ύψους 600 εκ. ευρώ που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) για τον ξενοδοχειακό κλάδο, πάνω από το ένα τρίτο, περισσότερα δηλαδή  από 200 εκ. ευρώ, αφορούν χρηματοδοτήσεις μέσω της Eurobank.

    Ειδικά σε ότι αφορά τον τουρισμό, η Eurobank, με σχεδόν 2 δις. ευρώ δάνεια προς τον τουριστικό κλάδο. Ο κ. Καραβίας, μιλώντας προ ημερών στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Είμαστε εδώ να εργαστούμε μαζί σας για την ένταξη νέων επενδύσεων στο ΤΑΑ. Αλλά και για τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουμε στη διάθεση σας τα νέα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) για την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό μετασχηματισμό με εξαιρετικούς όρους. Σε μια περίοδο που τα επιτόκια είναι σχετικά υψηλά, τα προγράμματα αυτά παρέχουν το 40% του δανείου άτοκο και επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο».

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Κέρδη €1,9 δισ. την τριετία 2023 – 2025 – Αναλυτικα το Στρατηγικό Σχέδιο της τράπεζας

    Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Εφικτή και βιώσιμη η μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς εκπομπές άνθρακα

    ΟΟΣΑ: Στο 2,2% η ανάπτυξη το 2023 στην Ελλάδα

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ