• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    AstraZeneca: Θετικά αποτελέσματα του φαρμάκου Lynparza για τον καρκίνο του προστάτη

    • Bloomberg

    Susan Galbraith, επικεφαλής ογκολογικής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZenaca


    Η AstraZeneca ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για τη χρήση του επιτυχημένου φαρμάκου της Lynparza στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

    Μια δοκιμή προχωρημένου σταδίου διαπίστωσε ότι ο συνδυασμός του Lynparza με τον ορμονικό παράγοντα αβιρατερόνη βελτίωσε την επιβίωση σε άνδρες με μεταστατικό ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη, που δεν είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία, ανέφερε η Astra, την Παρασκευή. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η συνολική επιβίωση μπορεί να βελτιωθεί, αλλά απαιτείται περισσότερη ανάλυση.

    Με περίπου 30.000 έως 50.000 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη στις ΗΠΑ να επιλέγονται για θεραπείες πρώτης γραμμής κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πωλήσεις μεταξύ 3 δισεκατομμυρίων και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους αναλυτές του Jeffries, για μια περίοδο θεραπείας 18 μηνών.

    Ωστόσο, αυτό είναι θεωρητικό και χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για τον προσδιορισμό της διείσδυσης, της διάρκειας χρήσης και των υποομάδων ασθενών με το μεγαλύτερο όφελος, ανέφεραν οι αναλυτές.

    Η μετοχή της Astra ενισχύθηκε μέχρι και 3,6% στον Λονδίνο.

    “Σήμερα, οι άνδρες με μεταστατικό ευνουχοάντοχο καρκίνο του προστάτη έχουν περιορισμένες επιλογές και δυστυχώς συχνά η ασθένεια εξελίσσεται μετά την αρχική θεραπεία με τα τρέχοντα δεδομένα περίθαλψης”, δήλωσε η Susan Galbraith, επικεφαλής ογκολογικής έρευνας και ανάπτυξης της AstraZenaca.

    Ο συνδυασμός φαρμάκων θα μπορούσε «να προσεγγίσει έναν ευρύ πληθυσμό ασθενών που ζουν με αυτήν την επιθετική ασθένεια».

    Τα αποτελέσματα αποτελούν τη συνέχεια μίας ισχυρής πορείας που έχει το χαρτοφυλάκιο ογκολογίας της Astra.

    Το φάρμακο της εταιρείας για τον καρκίνο του μαστού Enhertu, έδειξε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι έχει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του Kadcyla της Roche Holding,  στο να διατηρεί τους ασθενείς ζωντανούς χωρίς να επιδεινώνονται οι όγκοι τους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ