• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αποκαλυπτική έρευνα της Fidelity: Το 1/3 των θεσμικών επενδυτών έχει τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα

    Bitcoin

    Bitcoin


    Περίπου το 1/3 των μεγάλων θεσμικών επενδυτών έχουν στην κατοχή τους ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, σύμφωνα με έρευνα της Fidelity Investments.

    Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, το 36% των 774 ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν ότι κατέχουν κρυπτονομίσματα ή παράγωγα. Στις ΗΠΑ, το 27% των θεσμικών  – συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων, οικογενειακών γραφείων, συμβούλων επενδύσεων και ψηφιακών και παραδοσιακών hedge funds – δήλωσαν ότι κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, από 22% περίπου πριν από ένα χρόνο, όταν η Fidelity είχε πραγματοποιήσει ερεύνησε σε 441 θεσμικούς στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, το 45% των ερωτηθέντων έχει επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων κατέχουν Bitcoin, ενώ το 11% κατέχουν Ether, σύμφωνα με την έρευνα. Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 36% από τις αρχές του έτους σημειώνοντας ράλι ανόδου, την ώρα που πολλά παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Largest cryptocurrency has rallied this year

     

     

    «Η Ευρώπη είναι ίσως πιο υποστηρικτική και δεκτική», δήλωσε ο Tom Jessop, πρόεδρος της Fidelity Digital Assets. Αυτό θα μπορούσε “να είναι απλά από τα πράγματα που συμβαίνουν στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, καθώς σε αρκετές χώρες τα επιτόκια είναι αρνητικά. Το Bitcoin μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστικό, επειδή υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν φέρνουν αποδόσεις”.

    Βλέποντας το αυξημένο ενδιαφέρον, πλήθος εταιρειών από την BitGo έως τη Genesis ξεκίνησαν νέες υπηρεσίες, που απευθύνονται σε θεσμικούς επενδυτές.

    Η έρευνα διεξήχθη από την Greenwich Associates μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και αρχές Μαρτίου, ακριβώς πριν η αγορά κρυπτογράφησης καταρρεύσει και ανακάμψει γρήγορα. Η Fidelity διαχειρίζεται μια υπηρεσία συναλλαγών και προστασίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

    “Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν μια τάση που βλέπουμε στην αγορά, μεγαλύτερου ενδιαφέροντος και αποδοχής των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως μια νέα κατηγορία επενδυτικών επιλογών», δήλωσε ο Jessop. Η Fidelity αρνήθηκε να σχολιάσει το ποσό των περιουσιακών στοιχείων ή των συμμετοχών θεσμικών ομάδων.

    Η έρευνα διαπίστωσε ότι η αστάθεια των τιμών ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία που εμποδίζει την ευρύτερη θεσμική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ