• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Απίστευτο! Λίστα αναμονής για ένα κούρεμα κόστους 1.000 δολαρίων μετά το lockdown

    Julien Farel


    Ακούγεται παράλογο ακόμη και για τις καλές εποχές: 1.000 δολάρια για ένα κούρεμα.

    Αλλά αυτό είναι το κόστος στο σαλόνι ομορφιά του Julien Farel στο Μανχάταν- ή τουλάχιστον ήταν, μέχρι την εμφάνιση του κορονοϊού που οδήγησε στο κλείσιμο του καταστήματος στο τέλος Μαρτίου, μαζί με τα περισσότερα μαγαζιά της πόλης.

    Τώρα, όπως και όλοι οι άλλοι, ο Farel, 51 ετών, θέλει πίσω την παλιά του ζωή.

    Σε αντίθεση με τους περισσότερους, ο κομμωτής είναι αρκετά σίγουρος ότι το πελατολόγιό του, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Katie Holmes, Cristina Cuomo και Rafael Nadal – θα επιστρέψει. Το πολυτελές σαλόνι ομορφιάς που διατηρεί στο ξενοδοχείο Loews Regency, στέκι των ισχυρών brokers της Νέας Υόρκης και άλλων διασημοτήτων που συχνάζουν στο Upper East Side, ήδη προετοιμάζεται.

    Καθώς η Νέα Υόρκη έκανε τα πρώτα της βήματα για να ανοίξει και πάλι την οικονομία της την περασμένη Δευτέρα, ο Farel βρισκόταν ακόμα στην περιοχή των Hamptons, σε εξωτερικό χώρο, όπου κουρεύει και φορμάρει μαλλιά κατά τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, τα σχέδια του για τη δεύτερη φάση έχουν ξεκινήσει.

    Αρχικά το Julien Farel Restore Salon, Spa & Fitness θα παρέχει μόνο υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών. Οι πελάτες που αναζητούν μασάζ, περιποιήσεις προσώπου, μανικιούρ και αποτρίχωση θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη. Η σύζυγός του, Suelyn Farel, η οποία επιβλέπει την επιχείρηση, θέτει σε εφαρμογή πρωτόκολλα για τον καθαρισμό, τις ανέπαφες πληρωμές και την κοινωνική απομάκρυνση.

    “Έχουμε πάνω από 1.000 άτομα στη λίστα αναμονής”, είπε ο Farel. Περίπου 50 υπάλληλοι -από τους 150 που ως επί το πλείστον βρίσκονταν σε άδεια άνευ αποδοχών κατά τη διάρκεια του lockdown – θα επιστρέψουν, δουλεύοντας δύο βάρδιες με περισσότερες ώρες.

     

    Suelyn Farel

    Κατά την είσοδο τους, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκες, να ελέγχεται η θερμοκρασία τους, να πλένουν τα χέρια τους και να βάζουν απολυμαντικά χεριών. Τα τηλέφωνα και τα γυαλιά πρέπει επίσης να καθαρίζονται. Μόνο τσάντες, τοποθετημένες μέσα σε πλαστικές σακούλες, θα επιτρέπεται να βρίσκονται στο πάτωμα. Οι στιλίστες θα φορούν ασπίδες, ενώ οι κομμωτές που θα κάνουν τις βαφές και το προσωπικό υποστήριξης θα φορούν επίσης γάντια. Οι καρέκλες στην αίθουσα αναμονής θα τοποθετηθούν σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, ενώ ο καναπές θα αφαιρεθεί.

    Για τους απλούς Νεοϋορκέζους και του επιχειρηματίες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά. Αλλά η λίστα αναμονής αποτελεί ένα μάθημα για τα οικονομικά του πλούσιου Μανχάταν, κυρίως για την ανελαστικότητα της ζήτησης στην Park Avenue που προετοιμάζεται για ένα απλό κούρεμα. Παρά τα όσα συμβαίνουν, μερικοί άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν ένα υπέρογκο ποσό για τα μαλλιά τους. (Όσοι από εμάς δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά για να πληρώσουμε τον Farel, μπορούμε ακόμα να απολαύσουμε τις υπηρεσίες μαλλιών από τους άλλους στιλίστες του καταστήματος, με τιμές που ξεκινούν από τα 160 δολάρια).

    Η Suelyn Farel λέει ότι κατάφεραν να διατηρήσουν το τρέχον ενοίκιο για τον χώρο των 10.000 τετραγωνικών ποδιών κατά τη διάρκεια του lockdown, παρόλο που προβλέπει μείωση των εσόδων κατά περίπου 1/3 το τρέχον έτος. Θα μπορούσαν να έχουν βγάλει περισσότερα χρήματα και να παρέχουν υπηρεσίες στην πόλη κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν.

    “Αν κολλήσεις κάποιον ή αρρωστήσεις ο ίδιος, τότε θέτεις σε κίνδυνο το μέλλον σου”, τονίζει.

    Στα Hamptons, οι επισκέψεις στα σπίτια είναι ένας τρόπος για να επιστρέψεις στις εργασίες. Ο Farel ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου, χρεώνοντας διπλάσια την τιμή. Τις προάλλες, καθώς οι μαζικές διαμαρτυρίες για την αστυνόμευση στην Αμερική συγκλόνισαν τη Νέα Υόρκη και πολλές άλλες πόλεις, ο Farel βρίσκονταν σε έναν κήπο με θέα στην Georgica Beach, στο Ανατολικό Χάμπτον και κούρευε έναν πελάτη που εγκατέλειψε το Upper East Side πριν από μήνες.

    Τριγυρνά με την Vespa του, έχοντας τα εργαλεία του σε μια τσάντα Lacoste που έχει από τότε που ήταν 14 ετών, και μεγάλωνε στην Γαλλία. Σε αυτά περιλαμβάνονται ρόμπες, ψαλίδια, βούρτσες, σίδερο για μπούκλες, ζεστό σίδερο, σίδερο ισιώματος και πιστολάκι. Επίσης, κουβαλά μαζί του γάντια, μάσκες και απολυμαντικά χεριών. Προσπαθεί να φτάσει 15 λεπτά νωρίτερα στο ραντεβού του.

    «Ένα πράγμα που έχουν όλοι κοινό είναι ότι θέλουν να κουρευτούν σε εξωτερικό χώρο, είπε ο Farel. «Και όλοι θέλουν να έρθεις με γάντια”.

    “Μην έρθετε με βοηθό, ελάτε μόνος σας”. “Ορισμένοι μου δίνουν δικά τους γάντια και μάσκα για να είναι σίγουροι ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού. Το σέβομαι, είναι σωστό”.

    Ο Farel λέει ότι οι πελάτες του, που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Zoom για τις επαγγελματικές συναντήσεις και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, εκτιμούν τις επισκέψεις του στα σπίτια. Όσο για την εμφάνισή του, λέει ότι μοιάζει με σέρφερ αυτές τις μέρες. Ξύρισε τη γενειάδα του, αλλά δεν έχει κόψει τα μαλλιά του.

    «Η γυναίκα που με κουρεύει είναι 5,5 μήνες έγκυος», είπε, «και φοβάται να επιστρέψει στο κομμωτήριο».



    ΣΧΟΛΙΑ