• Big Story

    Τρομακτική εξέλιξη: Επόμενος στόχος του ISIS το Βερολίνο


    Τρόμος πάνω από την Ευρώπη, με τις νέες απειλές του ISIS. Σύμφωνα με κείμενο που δημοσίευσε το Mirror (βρετανική εφημερίδα), οι τζιχαντιστές ανεβάζουν αρρωστημένα posters, διατυμπανίζοντας πως θα επιτεθούν στη γερμανική πρωτεύουσα, σκορπώντας τον πανικό. Οι αφίσες που αφορούν την θεωρητικά επόμενη επίθεση σοκάρουν. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2014 ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ο οποίος έχει τον τίτλο του Υπουργού Πολέμου είχε δηλώσει: “Εάν δεν μπορείτε να πυροδοτήσετε μια βόμβα ή να πυροβολήσετε, φροντίστε να συναντηθείτε μόνοι σας με έναν Γάλλο ή Αμερικανό άπιστο. Διαλύστε του το κρανίο με πέτρα, σφάξτε τον με μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας, πετάξτε τον από βράχια, στραγγαλίστε τον ή κάνετέ του ένεση με δηλητήριο. Το εάν ο άπιστος είναι μάχιμος ή απλός πολίτης μας είναι αδιάφορο, καθώς και οι δύο είναι εχθροί. Το να χυθεί το αίμα τους, σε όποια κατηγορία και εάν ανήκουν, είναι επιτρεπτό”.

    isis attack1 isis attack2 isis attack3 isis attack4

    Πάντα υπάρχουν δύο όψεις σε ένα νόμισμα. Η τεχνολογία και τα social media, μας βοηθούν να κάνουμε πολλά καλά πράγματα, αλλά τι γίνεται όταν χρησιμοποιούνται από λάθος χέρια; Την ώρα, λοιπόν, που δεκάδες πολίτες, εντός και εκτός της Γαλλίας, αναζητούν τους συγγενείς τους, που βρίσκονταν στη Νίκαια, μέσω των social media, οπαδοί του ISIS πανηγυρίζουν για την επιτυχία του χτυπήματος (είτε ευθύνονται αυτοί είτε όχι). Σε προσωπικούς τους λογαριασμούς αναρτούν διάφορα σχόλια, που προκαλούν τρόμο και σοκάρουν, αναφερόμενοι και στην επίθεση στις Βρυξέλλες. Να σημειωθεί πως το γεγονός ότι οι οπαδοί του ISIS πανηγυρίζουν, δε σημαίνει απαραίτητα και ανάληψη ευθύνης για το μακελειό. Η τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής επίσημα αναλάβει την ευθύνη για την την επίθεση.

    Μερικά από τα tweets:

    “Χαίρομαι που συνέβη, γιατί έτσι ο κόσμος θα καταλάβει τι περνάμε κάθε μέρα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας δικό μας”

    “Η μοίρα γελάει στα μούτρα τους. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο και όλοι έχουν αρχίσει να πληρώνουν το τίμημα. Και το τίμημα είναι βαρύ”

    “Να πεθάνουν όσο πιο πολύ Ευρωπαίοι γίνεται, αφού είναι υπεύθυνοι για το θάνατο χιλιάδων Εβραίων. Δε νιώθω θλίψη γι’αυτούς”

    “Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 62. Οι άπιστοι και αμαρτωλοί Γάλλοι της Νίκαιας πεθαίνουν. Ο Θεός είναι μεγάλος. Ο Θεός είναι μεγάλος.”

    ISIS 1

    Μάλιστα, λίγες ώρες πριν το χτύπημα, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες οπαδών του ISIS, οι οποίοι καλούν τους Γάλλους ομοϊδεάτες τους να επιτεθούν.

    isis

    Το poster που δημοσίευσε ο ISIS, λίγο μετά την επίθεση στη Νίκαια
    Το poster που δημοσίευσε ο ISIS, λίγο μετά την επίθεση στη Νίκαια

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikea-ta-sigklonistika-skitsa-simparastasis-gia-tin-tragodia-sti-gallia/61498



    ΣΧΟΛΙΑ