• Big Story

    Τράπεζα Πειραιώς: σε αναζήτηση νέου προσώπου που θα αναλάβει CEO


    Νέα ολιγοήμερη παράταση αναμένεται να δοθεί στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου οι μέτοχοι να καταλήξουν στον τραπεζίτη  που θα αναλάβει την θέση του CEO της τράπεζας. Όπως αναφέρει  χαρακτηριστικά στο mononews.gr πηγή με καλή γνώση του θέματος: Προσπαθούμε να βρούμε λύση και να συμβιβάσουμε τις επιθυμίες των μετόχων, έχουμε τέσσερις κρίσιμες μέρες μπροστά μας, ενώ σημειώνει με νόημα πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις.

    Το ζητούμενο είναι να υπάρξει τελικά συμφωνία στην επιτροπή έγκρισης υποψηφιοτήτων (nomination committee) και βγει «λευκός καπνός», ώστε την  ερχόμενη Δευτέρα το προγραμματισμένο ΔΣ της τράπεζας να  προχωρήσει στην ανακήρυξη του νέου διευθύνοντος συμβούλου, καθώς για τη θέση του προέδρου έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου.

    Μέχρι στιγμής η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταλήξουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής για να αναλάβει τα ηνία στην Πειραιώς.

    Το σίγουρο είναι ότι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, για να εγκρίνει την τοποθέτηση 2 νέων μελών καθώς και του προέδρου.

    Αν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρξει αίσια έκβαση και για τον CEO τότε το ΔΣ θα ζητήσει παράταση λίγων ημερών προκειμένου να αποφασίσει αν η θέση θα καλυφθεί εκ των έσω, ή θα απευθυνθεί σε τραπεζίτη κύρους..

    Υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές θεωρούν δεδομένο ότι θα δοθεί μία μικρή παράταση, αν και στόχος είναι όλα να «κλειδώσουν» μέχρι τη Δευτέρα.

    Ωστόσο αν διαφανεί ότι «πάμε σε νέες καθυστερήσεις, τότε το ΤΧΣ σε συμφωνία με τον SSM, θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία και θα ορίσει το νέο διευθύνοντα σύμβουλο», αναφέρει πηγή με καλή γνώση του θέματος.

    Μάλιστα σημειώνει ότι η υπόθεση θα πρέπει να λήξει γρήγορα και συμβιβαστικά, καθώς όπως λέει πρόκειται για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και «οι όποιοι τριγμοί ενδεχομένως θα επηρεάσουν το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος». Και υπενθυμίζει ότι ο SSM έχει στείλει σαφές μήνυμα στην Πειραιώς να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες.

    Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΧΣ κατέχει το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το 68% βρίσκεται στα χέρια νομικών προσώπων, και το 6% σε ιδιώτες μετόχους.

    Μεταξύ των νομικών προσώπων συγκαταλέγεται το αμερικανικό fund που διαχειρίζεται ο Τζον Πόλσον που κατέχει το 9,12% της τράπεζας και το επίσης αμερικανικό fund Baupost με μικρότερο ποσοστό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη αντεπίθεση του Αναστάση Δαυίδ της 3Ε: Η Σουρωτή είναι δυνατό brand name και θα συνεχίσει την λειτουργία της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαράδεκτο: Η ΟΣΥΠΑ εναντίον της Fraport που θέλει να φτιάξει τα ελληνικά αεροδρόμια

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ