• Big Story

    Τράπεζα Πειραιώς: Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του CEO

    Τράπεζα Πειραιώς: Σχεδιάζει έκδοση πράσινου senior ομολόγου


    Τέσσερα είναι τα πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, τα οποία “παίζουν” να αναλάβουν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Πειραιώς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιλογή θα γίνει μεταξύ των Γιώργου Πουλόπουλου, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς που εκτελεί σήμερα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Παπασπύρου, γενικού διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Κολακίδη, πρώην τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία τόσο σε τράπεζες της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού, και Θεόδωρου Καλαντώνη, υψηλόβαθμου στελέχους της Eurobank.

    Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για το θέμα η Επιτροπή Διορισμού της Πειραιώς (Nomination Comittee). Και τα τέσσερα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα της γερμανικής εταιρείας EGON ZEHNDER, που έχει αναλάβει να καταρτίσει τη short list με τους υποψηφίους για τη θέση του CEO. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι στη λίστα θα περιλαμβάνονται και 2-3 ακόμη ονόματα τραπεζιτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

    Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ο νέος CEΟ θα είναι Έλληνας τραπεζίτης. Εξάλλου χθες και ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Στουρνάρας, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι διοικήσεις θα στελεχωθούν από Ελληνες. Για τη θέση του προεδρου εχει “κλειδώσει” το ονομα του κ. Γιώργου Χατζηνικολάου, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Νεα Υορκη.

    Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έκλεισε οριστικά το θέμα του νέου προέδρου στην Τράπεζα Πειραιώς με την εκλογή, του Γιώργου Χατζηνικολάου, όπως είχε αποκαλύψει το Σάββατο το mononews.gr.

    Mε την εκλογή CEO έληξε μια πολύμηνη εκκρεμότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως η Πειραιώς παρέμεινε υπό στιβαρό μάνατζμεντ, καταρχάς από τον Σταύρο Λεκκάκο και στη συνέχεια, από τον Γιώργο Πουλόπουλο.

    Το mononews.gr είχε ανακοινώσει ότι βγήκε λευκός καπνός από την Nomination Committee της Τράπεζας Πειραιώς και ότι υπήρξε συμφωνία στο πρόσωπο του 63χρονου Γιώργου Χατζηνικολάου, πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος διατέλεσε CEO στην Tbank με βαρύ βιογραφικό σε διάφορες θέσεις στο εξωτερικό.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε κερδοφορία οδηγείται η Τράπεζα Πειραιώς για το 2016

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

     

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ