• Big Story

    Τι συμβαίνει με την δέσμευση των λογαριασμών του κ. Δ. Δασκαλόπουλου και του εφοπλιστή Π. Τσάκου; Τίποτα μεμπτό λέει o τέως πρόεδρος του ΣΕΒ

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος

    Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ


    Εντύπωση προκαλεί η πληροφορία του mononews ότι πριν από λίγες μέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς απέστειλαν στις τράπεζες και στις χρηματιστηριακές εταιρίες νέες εντολές δέσμευσης των λογαριασμών του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο έγινε και με τους λογαριασμούς του εφοπλιστή κυρίου Τσάκου στην Ελλάδα. Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή που αφορά εκατοντάδες Έλληνες μεγαλοκαταθέτες.

    Σύμφωνα με τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, στους λογαριασμούς του κ. Δασκαλόπουλου εμφανίζονται ποσά, η προέλευση των οποίων είτε δεν δικαιολογείται, είτε δεν έχει δηλωθεί. Για το λόγο αυτό οι οικονομικοί εισαγγελείς προχώρησαν σε “πάγωμα” των λογαριασμών που πρώην προέδρου του ΣΕΒ, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Το mononeww.gr συνομίλησε με τον κ. Δασκαλόπουλο ο οποίος εξήγησε ότι “αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν από σχεδόν 12 μήνες”. Έκτοτε όπως τονίζει ο ίδιος “έχουμε προσκομίσει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς πάνω από 1.700 πιστώσεις λογαριασμών των τελευταίων 15 ετών από 10 διαφορετικές τράπεζες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Ο μόνος λόγος που επαναλήφθηκε τις τελευταίες ημέρες η διαδικασία με τις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρίες (δηλαδή συνέχιση του παγώματος των λογαριασμών ) είναι ότι οι εφοριακοί δεν προλάβαιναν να ολοκληρώσουν το έργο τους και έτσι ζήτησαν ( προ ημερών)  6 μήνες παράταση.”

    Ο κ. Δασκαλόπουλος στις δηλώσεις του στο mononews.gr επισημαίνει κατηγορηματικά ότι “το κράτος πρέπει να κάνει την δουλειά του και να κυνηγήσει την φοροδιαφυγή. Όμως από την άλλη πλευρά δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούν ένα Έλληνα πολίτη για εναν ολόκληρο χρόνο. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά καταλαβαίνετε ότι 18 μήνες τέτοιας ταλαιπωρίας (12+6 μήνες) είναι μη σύννομη. Εάν θέλει το κράτος να κάνει καλά την δουλειά του να προσλάβει και άλλους εφοριακούς έτσι ώστε ο Έλληνας πολίτης να μην ταλαιπωρείται. Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνουν τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιολογούν απολύτως τα εισοδήματα τους.”

    Πηγές αναφέρουν ότι είναι ακριβώς η ίδια υπόθεση με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του Ανδρέα Βγενόπουλου. Φορολογικές πηγές εξηγούν στο mononews.gr δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, καθώς όπως διευκρινίζεται πρόκειται για ποσά τόκων από προθεσμιακές καταθέσεις που «έπεφταν» σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή όψεως. Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές “η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη “πιστώσεις” υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα”

    Οι ίδιες πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν ότι το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον κ. Τσακο. Το mononews.gr ενημέρωσε το γραφείο του κ. Παναγιώτη Τσάκου στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα στις 12:00 το μεσημέρι. Eως αυτή την ώρα (13:30) δεν υπάρχει καμιά απάντηση επί του θέματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/mia-akomi-aristeri-prototipia-tou-siriza-stin-machi-kata-tis-diafthoras/58282

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/bain-capital-ston-marinopoulo/58246



    ΣΧΟΛΙΑ