• Big Story

    Θέμος Αναστασιάδης: Ο χαρισματικός άνθρωπος που έκανε την επανάσταση στον Τύπο

    ΟΛΑ Θέμος

    Θέμος Αναστασιάδης. Δημοσιογράφος. Εκδότης Πρώτο Θέμα


    O Θέμος Αναστασιάδης ήταν ο πιο ευφυής και χαρισματικός δημοσιογράφος που γνώρισα. Δουλέψαμε μαζί στο Πρώτο Θέμα. Του χρωστάω πολλά.  Ήταν άνθρωπος που ήταν πάντα κοντά στους δημοσιογράφους. Οτιδήποτε ήθελε κάποιος πάντα το γραφείο του ήταν ανοικτό. Έδινε συμβουλές. Ήταν ο δημοσιογράφος που σε είχε στο γραφείο του και σου μιλούσε για μια ώρα για διάφορα θέματα προκειμένου να σου βγάλει την είδηση. Ρωτούσε ακόμα ποιον συνάντησες και τι σου είπε. Αυτό είναι το μεγάλο χάρισμα ενός ηγέτη. Να  καθοδηγεί  ένα δημοσιογράφο και να αναδεικνύει τα καλύτερα του στοιχεία. Αυτό τουλάχιστον πέτυχε με εμένα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συσκέψεις όταν ένα θέμα δεν τον ενδιέφερε πάντα σχεδίαζε αυτοκίνητα που ήταν η μεγάλη του αγάπη. Θεωρώ ότι εάν δεν ήταν δημοσιογράφος θα γινόταν ένας εξαιρετικός Designer αυτοκινήτων. 

    Ο Θέμος ήξερε πάντα πιο είναι το μεγάλο θέμα. Το είχε. Ήθελε πάντα να γράφουμε αποκαλυπτικά κείμενα που είχαν βαρύτητα και θα έκαναν πάταγο. Και όταν ξημέρωνε Κυριακή  καταλάβαινες ότι είχε δίκιο. Όταν μιλούσε ο Θέμος όλοι σιωπούσαν. Κανείς δεν προσπάθησε ποτε να τον αμφισβητήσει. Και πάντα μιλούσε χωρίς φωνές και εντάσεις. 

    Όταν έμαθα ότι ήταν άρρωστος πριν από 1,5 χρόνο στεναχωρήθηκα πολύ. Και ειδικά προ μηνών όταν μου είπαν ότι δεν είχε χρόνο μπροστά του. 

    Ο Θέμος είτε αρέσει είτε όχι ήταν το μυαλό που έκανε την επανάσταση στον Τύπο με το Πρώτο Θέμα. Ήταν το μυαλό και η κινητήριος δύναμη πίσω από την εφημερίδα αυτή. Μην ακούτε τι λένε δεξιά αριστερά.  Ο Θέμος έβγαλε μια εφημερίδα η οποία από την πρώτη Κυριακή ήταν πρώτη στις κυκλοφορίες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο. Τέτοια εγχειρήματα δεν πετυχαίνουν εάν δεν έχεις μυαλό, εμπειρία και μεγάλες ικανότητες. Αυτή είναι η αλήθεια. Ό Θέμος ήταν ηγέτης.  ΑΣ είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. 



    ΣΧΟΛΙΑ