• Big Story

    Στροφή Τσίπρα στο ρεαλισμό; Tα 4 σημεία που διαφοροποιούν την νέα κυβέρνηση


    Τέσσερα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης. Η διάθεση να φανεί το (ανύπαρκτο έως τώρα) φιλοεπενδυτικό προφίλ, η  πλήρης υποταγή στην εξουσία της εκκλησίας , η ενίσχυση του Μεγάρου Μαξίμου και η επιθυμία Τσίπρα να μειωθούν οι οποίες αντιθέσεις υπήρχαν με τους δανειστές. Τα πρόσωπα που ενισχύονται είναι κυρίως ο Νίκος Παππάς ο οποίος από την νέα του θέση ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προφανώς θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο της ενίσχυσης της προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης. Επίσης με την υπουργοποίηση του Γιώργου Βασιλειάδη προφανώς αλλάζουν και τα δεδομένα στον χώρο του Αθλητισμού. (Ένα σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι εισήλθαν στην κυβέρνηση περισσότερα πρόσωπα των ΑΝΕΛ.)

    Οι 4 διαφορές 

    1. Το μέγαρο Μαξίμου ενισχύεται με τους υπουργούς Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, Χρ. Βερναρδάκη και Δ. Τζανακόπουλο (και κυβερνητικός εκπρόσωπος), καθώς και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιακό. Πρόκειται για πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

    2. Το μεγάλο θέμα του Τσιπρα ήταν οι συνεχόμενες συγκρούσεις με τους δανειστές ειδικά στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Η απομάκρυνση του κ. Σκουρλέτη από το καυτό θέμα  της ενέργειας που αποτελούσε σημείο τριβής και δυσαρέσκειας των δανειστών, (ΔΕΗ κλπ) και η είσοδος στην κυβέρνηση του κ. Πιτσιόρλα, είναι μήνυμα προς όλους ότι πλέον κυβέρνηση αλλάζει τακτική. Ο Στέργιος Πιτσιόρλας ξέρει από συγκρούσεις με τους συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι βέβαιο οτι δεν καταλαβαίνει από επιθέσεις. Είναι άνθρωπος των αγορών, έχει εξαιρετικές επαφές με όλες τις πολυεθνικές που ήλθαν στην Ελλάδα ( έστω αυτές οι λιγοστές )  και είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ προώθησε όλες τις αποκρατικοποιήσεις.

    3. Στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τη θέση του υπουργού καταλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Πρόκειται για έναν επιφανή επιστήμονα της οικονομικής κοινότητας.AdTech AdΠρόκειται για τον πρόεδρο του αμερικανικού Οικονομικού Ινστιτούτου Levy ο οποίος στην Αυγή της 27ης  Απριλίου του 2015, δήλωνε, μεταξύ άλλων: «Είναι σαφέστατο ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για την επανεκκίνηση οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας (…) Αν η ασφυξία των δανειστών συνεχιστεί στη χώρα μας χωρίς βοήθεια για ανάπτυξη, οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες. Αυτές συμπεριλαμβάνουν τους δρόμους που αναφέρατε, όπως το παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα, IOUs κ.λπ. εντός του ευρώ και εθνικό νόμισμα με έξοδο από το ευρώ. 

    4. Η τελευταία επισήμανση είναι ότι ο Τσίπρας ( ακολουθώντας πιστά την πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου) αποφάσισε να σταματήσει τις συγκρούσεις με την εκκλησία αφού απομακρύνθηκε ο Νίκος Φίλης. Τώρα ποιες θα είναι οι αντιδράσεις μέσα στο κόμμα αυτό μένει να φανεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Βασιλειάδης: Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα την λίστα της UBS, νέος υφυπουργός Αθλητισμού 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H αριστερή κυβέρνηση όλο και περισσότερο θυμίζει ισλαμική δημοκρατία

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Για ποτάκι αυτό το Σαββατοκύριακο: Πέντε ατμοσφαιρικά bar στο κέντρο της πόλης



    ΣΧΟΛΙΑ