• Top Stories

    Μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού η νομοθέτηση των εξαγγελιών Τσίπρα από τη ΔΕΘ

    • NewsRoom
    Βερναρδάκης Vernardakis

    Χριστόφορος Βερναρδάκης


    Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής όσων εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ «είναι άμεσο, ανάλογα και με το χρονοδιάγραμμα του κάθε υπουργείου» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το ανώτερο χρονικό διάστημα πρέπει να είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού, προς το τέλος του Νοεμβρίου».

    «Ανάλογα και με τα θέματα, μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες κανονικά, ώστε, αν υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις, να έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019» είπε μιλώντας στο «Κόκκινο» 105,5.

    Ο κ. Βερναρδάκης χαρακτήρισε «μεγάλη ανοησία» τις αιτιάσεις που θέλουν τα μέτρα αυτά να επιδιώκουν να «δέσουν χειροπόδαρα» επόμενες κυβερνήσεις. «Τι εμποδίζει μία κυβέρνηση να αλλάξει τη νομοθεσία μίας προηγούμενης; Με αυτή την λογική ό,τι έχει νομοθετηθεί, δεν αλλάζει ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

    Εκτίμησε, ακόμη, πως «ο κ. Μητσοτάκης κάνει μία προσπάθεια να κινηθεί προς αυτό που ονομάζουμε ‘δυνάμεις του κέντρου’, να χαμηλώσει τους τόνους της πόλωσης, είτε της κοινωνικοταξικής είτε της πολιτικής, να κάνει ανοίγματα σε όμορους χώρους, όπως της κεντροαριστεράς που επί της ουσίας είναι νεοφιλελεύθερη, αλλά κατ’ ουσίαν ομολογεί ότι η πολιτική της ακροδεξιάς στροφής που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία δύο χρόνια, έφτασε στα όριά της και δεν απέδωσε αυτά που ήθελε… Τώρα προσπαθεί να ξαναγυρίσει σε έναν πολιτικό λόγο και κινήσεις με το βλέμμα προς το κέντρο και τον μεσαίο χώρο. Αλλά η ακροδεξιά στροφή που εφάρμοσε και υπηρέτησε πιστά το προηγούμενο διάστημα έχει δημιουργήσει μεγάλους ανασχετικούς παράγοντες».

    Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο κ. Βερναρδάκης σχολίασε στη συνέντευξη του ότι «ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με μία διπλωματική στροφή να πει ότι το όνομα είναι κάτι που δεν έχει σημασία, αλλά σε αυτό στηρίζονταν τα συλλαλητήρια […]. Θα πρέπει τώρα να την εφαρμόσει στην καθημερινή του πρακτική, διαφορετικά θα έχει εμπλακεί σε μία θεμελιώδη αντίφαση για τον ίδιο που θα τον οδηγήσει σε βαριά πολιτική ήττα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος σας έπεισε περισσότερο στη ΔΕΘ; Ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΦΙΑ με Τσίπρα VS ΕΝΦΙΑ με Μητσοτάκη-Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι διαφορές [πίνακες]



    ΣΧΟΛΙΑ