• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Prem Watsa: Η Eurobank είναι μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα

    • Bloomberg


    Θετικό βήμα για ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτήρισε το σχέδιο της Eurobank για τα «κόκκινα δάνεια» ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Μάλιστα, ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλη ανθεκτικότητα και αξία στο σύστημα.

    Σε άρθρο του για τις εξελίξεις στην Eurobank, το Bloomberg υπογραμμίζει ότι η τράπεζα δεν περιμένει μια κρατική διάσωση, αλλά αποφάσισε να προχωρήσει στη συγχώνευσή της με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia Properties και τη μεταφορά μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV) το οποίο, εν συνεχεία, θα εκδώσει senior, mezzanine και junior notes.

    Η πορεία της μετοχής της Eurobank μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης και της τιτλοποίησης

    «Η συγχώνευση ισοδυναμεί με μια ιδιαίτερα επιδέξια ανακεφαλαιοποίηση για την Eurobank, όχι σε μετρητά, αλλά σε ακίνητα», ανέφερε από την πλευρά του, σε σημείωμα προς τους πελάτες, ο Θανάσης Δρογώσης, επικεφαλής του τμήματος μετοχών της Pantelakis Securities.

    Το deal, αν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, θα οδηγήσει σε «ταχύτερη εξυγίανση του ισολογισμού», σχολίασε χαρακτηριστικά.

    Αισιοδοξία Prem Watsa για τη Eurobank

    Από τη στιγμή που θα λυθεί το πρόβλημα των δανείων «έχεις μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα σε πολύ καλή θέση για να υπηρετήσει τους Έλληνες πελάτες καθώς και την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο ιδρυτής της Fairfax, του μεγαλύτερου μετόχου του νέου σχήματος, Prem Watsa σε συνέντευξη στο Bloomberg.

    Σημειώνεται ότι ο 68χρονος σήμερα μεγαλοεπενδυτής Prem Watsa είναι αναμφίβολα εκείνος που έχει κατευθύνει τα περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Από όλο το εταιρικό πλέγμα της Fairfax υπολογίζεται ότι έχει τοποθετηθεί περίπου 1 δισ. ευρώ στη Eurobank, στην οποία και έλεγχε μέχρι τώρα ποσοστό 18,23%.

    Η Fairfax Financial Holdings Limited, που σήμερα κατέχει το 18,23% και το 51,43% του μετοχικού κεφαλαίου των Eurobank και Grivalia αντίστοιχα, θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της συγχωνευμένης εταιρείας με ποσοστό συμμετοχής 32,93% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Mega deal» Eurobank-Grivalia: Πώς ακριβώς θα γίνει η συγχώνευση-Τι προβλέπεται για SPV και ομολογιακά



    ΣΧΟΛΙΑ