• Big Story

    Στα 2,5 δισ. ευρώ οι εκταμιεύσεις της Eurobank προς επιχειρήσεις το 2018

    Φωκίων Καραβίας

    Φωκίων Καραβίας. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank


    Την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές και την αξιοπιστία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επιβεβαιώνει η παρουσία στη Θεσσαλονίκη 14 τραπεζικών ομίλων από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του Go Thessaloniki, που διοργανώνει η Eurobank. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φωκίων Καραβίας σε ειδική εκδήλωση χθες στη συμπρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι «η χρηματιστηριακή αναταραχή που βιώνει το τελευταίο σύστημα το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας και η οποία επηρεάζει τις τιμές των μετοχών, αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, την αξιοπιστία και τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία». Η παρουσία των εκπροσώπων σημαντικών ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που επιλέγουν όπως σημείωσε ο κ. Καραβίας «ως εταίρο σε διεθνές πλαίσιο τη Eurobank μιλούν όχι με λόγια, αλλά με την υπογραφή τους σε συμφωνίες μακροπρόθεσμης συνεργασίας».

    Οι εκταμιεύσεις της Eurobank προς τις επιχειρήσεις θα φτάσουν το 2018 τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το 2019 η τράπεζα προγραμματίζει επενδύσεις πάνω από 3 δις ευρώ. Στο φετινό Go Thessaloniki συμμετέχουν 20 χώρες και διοργανώνεται για πρώτη φορά από κοινού με το Trade Club Alliance, το διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο επιχειρηματικής διασύνδεσης με τη συμμετοχή 14 τραπεζικών ομίλων με δραστηριότητα σε 50 χώρες.

    Η επιχειρηματική αποστολή της Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 120 Έλληνες εξαγωγείς να έρθουν σε επαφή με μεγάλους διεθνείς αγοραστές από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Μαλαισία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη και  Φινλανδία. Στο πλαίσιο αυτό είναι προγραμματισμένες πάνω από 3.000 Β2Β συναντήσεις μεταξύ 60 αγοραστών και άλλων 80, οι οποίοι θα εκπροσωπηθούν από τραπεζικά στελέχη του Trade Club Alliance και θα συναντηθούν  με περισσότερους από 130 Έλληνες εξαγωγείς.

    Στο πλαίσιο του Go, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται κορυφαίοι τραπεζικοί όμιλοι , όπως η Credit Agricole – (Γαλλία), Nordea (Σκανδιναβία), KBC (Βέλγιο και Κεντρική/Ανατολική Ευρώπη), Banco BPM (Ιταλία), η Royal Bank of Canada, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, η MUFG, η Industrial Bank of Korea, SIAM Commercial Bank και CIMB (ΝΑ Ασία) και η Abu Dhabi Commercial Bank, Standard Bank και Attijariwafa (Αφρική).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελλάκτωρ και J&P Άβαξ το σκέφτονται για το 10% της Αττικής Οδού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Eurobank τα δίνει όλα για όλα το 2019;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μινέρβα – ΤΟΠ: Ένα brand 83 ετών που φέρνει έσοδα 5,5 εκατ. το χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ