• Big Story

    Στα 120 ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας και για “οικολογικά” IX


    Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, και τα νέα μάλλον δεν είναι καλά για όσους επένδυσαν τα τελευταία χρόνια σε ένα αυτοκίνητο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ελπίζοντας να γλιτώσουν από την επιβάρυνση των τελών. Το τελευταίο σενάριο που συζητείται, προβλέπει για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010, για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τους ρύπους που εκπέμπουν ανά χιλιόμετρο, να προστεθεί και το κριτήριο των κυβικών.

    Σε αυτό το σενάριο, τα νέα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα αντιστοιχούν στο μισό των τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν πριν την 1η Νοεμβρίου του 2010. Σε ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών (πριν τον Νοέμβριο του 2010) τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας είναι 240 ευρώ. Για ένα καινούργιο 1.400 κυβικών (μετά την 1η Νοεμβρίου 2010), αν οι εκπομπές ρύπων του είναι έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα ισχύοντα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, άσχετα με το έτος κυκλοφορίας. Με το προτεινόμενο σενάριο, για αυτής της κατηγορίας αυτοκίνητο 1.400 κυβικών, τα τέλη θα αυξηθούν σε 120 ευρώ.

    Τα καλά νέα, πάντως, είναι ότι κατά τα φαινόμενα εγκαταλείφθηκε η σκέψη για επιβολή τέλους ακινησίας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που καταθέτουν στην εφορία τις πινακίδες κυκλοφορίας…

    Δείτε αναλυτικά τι ισχύει μέχρι τώρα για τα τέλη κυκλοφορίας:

    Τέλη κυκλοφορίας
    Τέλη κυκλοφορίας
    Τέλη κυκλοφορίας
    Τέλη κυκλοφορίας



    ΣΧΟΛΙΑ