• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Όλα όσα είπε για το μέλλον της Intralot στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές

    Σωκράτης Κόκκαλης

    Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος Intracom


    Ένα από τα πιο κρίσιμα και συνάμα καθοριστικά «στοιχήματα» στην παραπάνω από πέντε δεκαετίες, επιχειρηματική διαδρομή του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι αυτό της… «επόμενης μέρας» για την Intralot. Εταιρεία που ο ίδιος δημιούργησε πριν από 27 χρόνια και στην οποία πριν από ενάμιση μήνα, ανέλαβε και το πλέον μάχιμο πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου, παράλληλα με την εποπτική θέση του Προέδρου, που ήδη κατείχε. Θέλοντας προφανώς να καταδείξει προς όλους ότι είναι σε θέση να εγγυηθεί τη μελλοντική πορεία της εταιρείας. Αλλά και να στείλει το μήνυμα, ότι εξακολουθεί να παραμένει ένας εξαιρετικά σημαντικός «παίκτης» στην ευρύτερη επιχειρηματική «σκακιέρα».

    Για πρώτη φορά χθες το απόγευμα, οι αναλυτές και οι θεσμικοί επενδυτές άκουσαν τον Σωκράτη Κόκκαλη να δίνει το στίγμα των προθέσεων του για την Intralot, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής συνδιάσκεψης, που ακολούθησε μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Επαναλαμβάνοντας την προσωπική του δέσμευση, για τις αναγκαίες κινήσεις, που θα διαμορφώσουν ορθολογικά την μελλοντική πορεία της. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, ο επιχειρηματίας, δεν είχε απευθυνθεί ο ίδιος προσωπικά στους αναλυτές και τους διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων… Γεγονός που πιστοποιεί το σημαντικό ειδικό βάρος, που έχουν γι’ αυτόν οι εξελίξεις με φόντο την Intralot.

    Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ξεκίνησε την παρέμβασή του τονίζοντας: «Η συρρίκνωση εσόδων και κερδών που ανακοινώσαμε για το 2018 καταδεικνύει την ανάγκη ευρείας αναδιοργάνωσης των παραγωγικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων μας με στόχο να υπάρξουν σημαντικές μειώσεις κόστους και να βελτιωθεί η λειτουργική αποδοτικότητά μας.

    Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε σε φάση διοικητικού ανασχηματισμού προκειμένου να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε ένα νέο σχέδιο μείωσης του κόστους μέσα από καλύτερες συνέργειες μεταξύ τμημάτων και μεταξύ της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών».

    Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας ανέφερε: «Τα τελευταία 25 χρόνια, η INTRALOT κατάφερε να γίνει ηγετική δύναμη στην τεχνολογία για Λοταρίες και Αθλητικό Στοίχημα, καθώς και στις υπηρεσίες end-to-end. Διατηρήσαμε την ισχύ μας στο κανάλι της λιανικής και παράλληλα επενδύσαμε στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων παροχής online υπηρεσιών μέσω ενός νέου, ειδικού για τον σκοπό αυτό Digital τμήματος.

    Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ιδίως στον τομέα του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Τα τελευταία τρία χρόνια, η INTRALOT επένδυσε στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών. Φέτος, λανσάραμε μία νέα πλατφόρμα Λοταρίας, τη Lotos X, και μία νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος, την Intralot Orion.

    Αναμένουμε ότι οι τρέχουσες δαπάνες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων θα είναι σημαντικά μειωμένες κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020, καθώς τα προϊόντα μας θα ωριμάσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερες επαναλαμβανόμενες δαπάνες.

    Ακολουθούμε μια στρατηγική αναδιοργάνωσης του χαρτοφυλακίου των αγορών στις οποίες έχουμε παρουσία, αποεπενδύοντας από αναδυόμενες αγορές και επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε ώριμες αγορές. Η δραστηριότητά μας στις ΗΠΑ αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο από στρατηγικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο μας και περιμένουμε με προσδοκία να κεφαλαιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς και τη σημαντική συμβολή που θα έχει στην κερδοφορία μας η νέα δραστηριότητα στο Ιλινόις, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019».

    Καταλήγοντας ο Σωκράτης Κόκκαλης, επεσήμανε με έμφαση: «Προσωπικά, είμαι δεσμευμένος και επικεντρωμένος στην αποστολή μας να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας και να βελτιώσουμε την παραγωγή ταμειακών ροών των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας μέσα από έναν συνδυασμό νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση του κόστος, ενώ θα συνεχίσουμε τις αποεπενδύσεις από μη βασικές δραστηριότητες όταν το ευνοούν οι συνθήκες στις αγορές».

    Πέραν του Σωκράτη Κόκκαλη, στη χθεσινή τηλε-συνδιάσκεψη μετείχαν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Intralot. Πρόκειται για τους Χρυσόστομο Σφάτο (Group Deputy CEO) Ανδρέα Χρυσό (Group CFO), Νικόλαο Παυλάκη ( GroupTax & Accounting Director), Βασίλειο Σωτηρόπουλο (Group Finance, Controlling & Budgeting Director) και Μιχαήλ Τσαγκαλάκη (Capital Markets Director της εταιρείας).

    Στο χρηματιστηριακό «ταμπλό» χθες, η μετοχή της Intralot έκλεισε με απώλειες 8,35%. Με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 0,505 ευρώ και τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να είναι στα 79,3 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χθεσινή συναλλακτική δραστηριότητα, ήταν από πλευράς όγκου και η αξίας η μεγαλύτερη των τελευταίων 12 μηνών.

    Πέραν της μετοχής, πιέσεις ασκήθηκαν χθες και στα δύο ομόλογα της Intralot (συνολικής, ονομαστικής αξίας 750 εκατ. ευρώ) οι τιμές των οποίων υποχώρησαν κατά περίπου 7%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σωκράτης Κόκκαλης: Δεσμεύομαι προσωπικά για το μέλλον της Intralot

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Intralot: Νέος CEO ο Σωκράτης Κόκκαλης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Intralot: Τα νέα πρόσωπα σε στρατηγικές θέσεις του Ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ