• Business

    Σωκράτης Κόκκαλης: Δεσμεύομαι προσωπικά για το μέλλον της Intralot

    • NewsRoom
    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε και το νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου ο Σωκράτης Κόκκαλης με προσωπικές δηλώσεις σπεύδει να δώσει το στίγμα του για το μέλλον της Intralot. Η παρέμβαση του διοικητικού και μετοχικού ηγέτη της εταιρείας έγινε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την περσινή χρήση. Ο πρόεδρος και CEO δηλώνει χαρακτηριστικά ότι:

    «Η ανακοινωθείσα πτώση εσόδων και κερδών κατά το 2018, αναδεικνύει την ανάγκη για μια ευρείας κλίμακας αναδιοργάνωση των παραγωγικών και λειτουργικών δυνατοτήτων μας, προσβλέποντας σε σημαντικές μειώσεις κόστους και αυξημένη επιχειρησιακή αποδοτικότητα.

    Για το λόγο αυτό, πρόσφατα προχωρήσαμε σε μια διοικητική αναδιοργάνωση ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα νέο πλάνο μείωσης κόστους μέσω καλύτερων συνεργειών μεταξύ των τμημάτων αλλά και μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των θυγατρικών.

    Δεσμεύομαι προσωπικά και παραμένω προσηλωμένος στην αποστολή μας να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών μας και να βελτιώσουμε τις ταμειακές ροές της εταιρείας μας συνδυάζοντας τις ευκαιρίες για νέες δραστηριότητες και οργανική ανάπτυξη με βελτιστοποίηση του κόστους, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να αποεπενδύουμε από μη στρατηγικά πάγια όταν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές.»

    Μείωση εσόδων και κερδών

    Σε ότι αγορά το οικονομικό προφίλ της Intralot όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της περσινής χρήσης, ο Όμιλος παρουσίασε μειωμένα Έσοδα (-6,4%) και Κέρδη ΕBITDA (-22,8%) σε ετήσια βάση, σε συνέχεια κυρίως των  δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών σε βασικές αγορές και των μεταβατικών επιπτώσεων επιχειρηματικού μετασχηματισμού.

    Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 2,8pps (στο 13,4%) ως προς τα έσοδα και κατά 4,2pps (στο 25,5%) ως προς το GGR.

    Τα αποτελέσματα προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα -2,1 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 79,6% συγκριτικά με το 2017. Το περιθώριο EBT σημείωσε άνοδο σε σχέση με το 2017 κατά 0,9pps (στο -0,2%).

    To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 5,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διαμορφούμενο στα – 58,5 εκατ. ευρώ.

    Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το 2018 εμφανίζονται μειωμένες, σε σύγκριση με πέρυσι, κατά 65,4 εκατ. ευρώ.

    Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα 615,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 104,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31η Δεκεμβρίου 2017.

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε μείωση σε σύγκριση με το 2017,  στα 870,8 εκατ. ευρώ (-6,4%). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το δωδεκάμηνο παρουσίασε μείωση κατά 59,8 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

    Το 2018, η Intralot προχωρήσε σε επεκτάσεις συμβολαίων με τις κρατικές λοταρίες στο Γουαϊόμινγκ, στο Νιου Χάμσαϊρ, και στο Νέο Μεξικό (συμπεριλαμβανομένου προϊόντος Αθλητικής Λοταρίας) ενώ εξασφάλισε νέα συμβόλαια με την Camelot για την κρατική λοταρία του Ιλινόι, με τη Γερμανική κρατική λοταρία «LOTTO Hamburg GmbH», με την κρατική λοταρία της Κροατίας, και με την NEDERLANDSE LOTERIJ – τον κρατικό οργανισμό διαχείρισης λοταριών της Ολλανδίας.

    Το συμβόλαιο αθλητικού στοιχηματισμού της Inteltek στην Τουρκία επεκτάθηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2019, αλλά δεν θα ανανεωθεί περαιτέρω καθώς το αποτέλεσμα του σχετικού διαγωνισμού ήταν αρνητικό για τη θυγατρική.

    Μέσα στο 2018 ανακοίνωσε την απόκτηση έμμεσου ποσοστού συμμετοχής στην εταιρία «Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε», ενώ μέσα στο 2019 ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των δραστηριοτήτων μας στο Αζερμπαϊτζάν, και την υπογραφή PSPA για την πώληση της θυγατρικής εταιρείας Totolotek στην Πολωνία, που δραστηριοποιείται στον αθλητικό στοιχηματισμό.

    Στις αρχές του 2019, οι κ.κ. Νικόλαος Η. Νικολακόπουλος και Χρυσόστομος Δ. Σφάτος ορίστηκαν νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ παράλληλα ανέλαβαν το ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Το Μάρτιο του 2019 η INTRALOT ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ανέλαβε επίσης τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου. Επιπρόσθετα, ο κ. Nicklas Zajdel ορίστηκε ως Group Chief Digital Officer, και η κ. Μαρία Στεργίου ορίστηκε ως νέα Group COΟ.

    Αλλαγές σε διευθυντικά στελέχη

    Η INTRALOT ανακοινώνει ότι ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος αναλαμβάνει καθήκοντα Group Chief Commercial Officer στην INTRALOT και ο κ. Εδουάρδος Γκερέκος καθήκοντα Group Director of Human Resources, με ισχύ από τις 15 Απριλίου 2019.

    Ο κ. Κωνσταντέλλος εντάχθηκε στην INTRALOT πριν από τέσσερα χρόνια έχοντας υπό την ευθύνη του την εξέλιξη των προϊόντων της εταιρίας, την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών, καθώς και την επίβλεψη της Διεύθυνσης των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

    Ως Group Chief Commercial Officer θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και την ανάπτυξη του  προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρίας, το μάρκετινγκ, καθώς και την αναβάθμιση των λύσεων και πλατφορμών για τις λοταρίες.

    Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της INTRALOT, ο κ. Κωνσταντέλλος ήταν Chief Commercial Officer στην Hellas Online, πάροχο τηλεπικοινωνιών, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 25 χρόνια ως μηχανικός στην Αυστραλία. Έκτοτε, έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων technical, operations, project management, καθώς και εμπορικής ανάπτυξης στους παρόχους τηλεπικοινωνιών Vodafone και Wind.

    Ο κ. Γκερέκος ως Group Director of Human Resources της INTRALOT, αναλαμβάνει την οργανωτική εξέλιξη της εταιρίας, την αποτελεσματικότητα των εργασιακών μοντέλων της, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων διασφαλίζοντας το εύρος των δεξιοτήτων  και την αφοσίωση του εργατικού δυναμικού.

    Πριν από την INTRALOT εργάστηκε ως Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού για πάνω από 25 χρόνια στους κλάδους Τηλεπικοινωνιών, Φιλοξενίας, Ψυχαγωγίας και Λιανικής. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Hellas Online και Carrefour Marinopoulos και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Continent Hellas Ηypermarket και Club Mediterranee Hellas.



    ΣΧΟΛΙΑ