Big Story

Επιστολή Ρουμελιώτη (Attica Bank): Κατηγορεί Στουρνάρα για συκοφαντία και απειλεί με αποκαλύψεις

  • NewsRoom
Ρουμελιώτης

Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank


Να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα, βάσει των οποίων προσκαλείται σε ακρόαση τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητά ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας, επεδόθη, με δικαστικό επιμελητή, επιστολή του στην ΤτΕ, με την οποία ζητά να του δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν τους εις βάρος του κακόβουλους και συκοφαντικούς -σύμφωνα με την πλευρά Ρουμελιώτη- χαρακτηρισμούς, ειδικότερα τους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος, επίσης ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράδοση των εγγράφων είναι αναγκαία, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζει ο Π. Ρουμελιώτης. Σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει δημοσίως τις παραλείψεις αυτές εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, επισημαίνεται από το περιβάλλον του.

Ο κ. Ρουμελιώτης σημειώνει επίσης ότι η φήμη και η εμπειρία του έχουν κριθεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιπροσθέτως, συνεργάτες του διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει το παρελθόν του με κατασκευασμένες κατηγορίες. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ακόμη ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Π. Ρουμελιώτης πρωτοστάτησε, προκειμένου να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του Ομίλου Καλογρίτσα, οι οποίες είχαν εγκριθεί από ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας.

Επίσης, όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Attica Bank από Fund του εξωτερικού, ενέργεια που επίσης είχαν εγκρίνει τα ίδια εκτελεστικά στελέχη.

Όπως έγραφε το mononews.gr στις 26 Φεβρουαρίου, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Ρουμελιώτης γρονθοκόπησε τον CEO της τράπεζας, κ. Θεόδωρο Πανταλάκη. Μετά το συμβάν, η ΤτΕ ξεκινήσει είχε έρευνα, εστιάζοντας στο κατά πόσο οι δύο άνδρες μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν καθώς και εάν υπάρχουν επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Attica Bank.

Τότε ο κ. Ρουμελιώτης, σε πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε προς την ΤτΕ, έκανε εκτενείς αναφορές σε θέματα χρηματοδοτήσεων και ειδικότερα στα δάνεια της κατασκευαστικής εταιρείες «Τοξότης», του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα. Ωστόσο, μέσα από τα γραφόμενα στο υπόμνημα, φαινόταν ότι σε κάποιες περιπτώσεις είχε παρεμβατικό ρόλο σε εκτελεστικά καθήκοντα.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα ο CEO της τράπεζες, κ. Θ. Πανταλάκης, όσο και από τις καταθέσεις άλλων στελεχών της τράπεζας στην ΤτΕ, φάνηκε να επιβεβαιώνεται πως ο κ. Ρουμελιώτης θέλησε να έχει εκτελεστικό ρόλο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η ΤτΕ είχε αποφασίσει ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τη θέση του προέδρου ο κ. Ρουμελιώτης, «για το συμφέρον της τράπεζας».

Στις αρχές του χρόνου είχε, μάλιστα, ακουστεί ότι υποψήφια για τη θέση του προέδρου ήταν η κ. Κερασίνα Ραπτοπούλου η οποία έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην πρώην Αγροτική Τράπεζα και η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΤΧΣ.

Το αν ο κ. Ρουμελιώτης μείνει ή φύγει θα φανεί την Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Ο Στουρνάρας, μετά τον Πολάκη, στοχοποιεί εμένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει στην Τράπεζα Αττικής με τους κ. Ρουμελιώτη και Πανταλάκη;ΣΧΟΛΙΑ