• Τράπεζες

    Άρωμα γυναίκας στην Attica Bank


    Άρωμα γυναίκας στην Attica Bank.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr, καθήκοντα προέδρου στην Τράπεζα Αττικής θα αναλάβει σύντομα γυναίκα… Και πλέον –όπως όλα δείχνουν- είναι θέμα ημερών η απομάκρυνση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη θέση του  προέδρου της Attica Bank. Μάλιστα για την  αποχώρηση έχει δώσει το πράσινο φως  και η κυβέρνηση, όπως αναφέρει στο mononews.gr πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Η απομάκρυνση του πρώην υπουργού και εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης εκρηκτικής συμπεριφοράς του απέναντι στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Θόδωρο Πανταλάκη, τον οποίο είχε γρονθοκοπήσει  στις 16 Νοεμβρίου.

    Με το πρωτοφανές συμβάν ασχολήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή και κάλεσε σε… απολογία τόσο τον κ. Ρουμελιώτη, όσο και τον κ. Πανταλάκη, καθώς και στελέχη της τράπεζας.

    Η έρευνα της ΤτΕ εστίασε στο κατά πόσο οι δύο άνδρες -Ρουμελιώτης και Πανταλάκης- μπορούν να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν, αν υπάρχουν μεταξύ τους διενέξεις κατά τη διάρκεια των ΔΣ και κατά πόσον η μεταξύ τους κόντρα έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της τράπεζας.

    Ο κ. Ρουμελιώτης στο  πολυσέλιδο υπόμνημα του προς την ΤτΕ αναφερόταν σε θέματα χρηματοδοτήσεων και συγκεκριμένα  έκανε  εκτενή αναφορά  στην  χρηματοδότηση της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης, του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, όπως και στην υπόθεση της χρηματοδότησης ιδιοκτήτη «ροζ» ξενοδοχείου.

    Ωστόσο στο υπόμνημα φαινόταν ότι ήθελε να έχει παρεμβατικό ρόλο σε εκτελεστικά καθήκοντα…

    Ενώ για το επίμαχο θέμα, τον ξυλοδαρμό δηλαδή, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, όταν κάλεσε τον κ. Πανταλάκη στο γραφείο του, εκείνος (ο  κ. Πανταλάκης) άρχισε να τον βρίζει –τον ίδιο και την οικογένεια του- και τον απείλησε ότι θα τον δείρει.

    «Τότε επειδή κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά, τον ακινητοποίησα. Δεν τον χτύπησα» σημείωνε ο κ. Ρουμελιώτης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτοχος δύο νταν στο καράτε.

    Η εξέταση που διενεργούσε η ΤτΕ για το θέμα ολοκληρώθηκε. Γραμματείς και υπάλληλοι κατέθεσαν πως «γλίτωσαν»  από τα χέρια του κ. Ρουμελιώτη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

    Και η ετυμηγορία της ΤτΕ είναι πως πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση ο πρόεδρος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κινήθηκε εναντίον μου απειλητικά…» – Το άγριο παρασκήνιο που συγκλονίζει την Attica Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέμβαση Στουρνάρα για την κρίση στην Attica Bank – Τι δηλώνουν στο mononews πηγές που απηχούν τις απόψεις του κεντρικού τραπεζίτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα της Ελλάδος: Οι νέες προσλήψεις που έρχονται, οι αυξήσεις αποδοχών και το επίδομα… σίτισης



    ΣΧΟΛΙΑ