array(0) {
}
        
    
Menu
-0.47%
Τζίρος: 129.57 εκατ.

Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος

Πράσινο φως στην πώληση του Υγεία στο fund CVC. Εμπιστοσύνη στο management της MIG

Το τυπικό ΟΚ για τη μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της εταιρείας στο νοσοκομείο “Υγεία” (70,38%) στην Hellenic Healthcare (που ελέγχεται από την CVC Capital Partners) έδωσαν οι μέτοχοι της MIG, στη σημερινή εξ αναβολής γενική συνέλευση, επικυρώνοντας το deal της 5ης Ιουλίου και ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες στην ελληνική αγορά των ιδιωτικών […]

O Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Vivartia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σάραντη εξαγοράζει τη Δωδώνη
Η προσοχή σε 7 μετοχές, γιατί η Fais έγινε talk of the town, η αλήθεια για τα χρέη Καμπουρίδη, η βίλα Κωστόπουλου (Μύκονος) στο σφυρί, ο Χατζηδάκης πήρε το όπλο του, οι απολύσεις στο ΜΜ, και ο πρώτος κάτοικος της Διαμαντούπολης
Το CVC ρίχνει άγκυρα στις ελληνικές μαρίνες
Το τυπικό ΟΚ για τη μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της εταιρείας στο νοσοκομείο “Υγεία” (70,38%) στην Hellenic Healthcare (που ελέγχεται από την CVC Capital Partners) έδωσαν οι μέτοχοι της MIG, στη σημερινή εξ αναβολής γενική συνέλευση, επικυρώνοντας το deal της 5ης Ιουλίου και ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες στην ελληνική αγορά των ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στο management του CEO της MIG Θανάση Παπανικολάου.
Να σημειωθεί ότι στη γενική συνέλευση παρίστατο το 42,9% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ απόντες ήταν οι Jochen Muller και Deutsche Bank AG Frankfurt Clients A/C (με ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του μετοχικού κεφαλαίου), οι οποίοι στην προηγούμενη γενική συνέλευση της 27ης Ιουλίου είχαν αντιταχθεί στην πώληση του Υγεία, ζητώντας την αναβολή της.  Να αναφερθεί ότι οι δύο παραπάνω, υποστήριζαν πως η αποτίμηση του Υγεία με βάση την προσφορά της Hellenic Healthcare είναι πολύ κατώτερη της πραγματικής και παραπέμποντας στην εκπεφρασμένη πρόθεση της G. Apostolopoulos να ανεβάσει επιπλέον το προσφερόμενο τίμημα κατά 1 ή και παραπάνω ευρώ ανά μετοχή. Από την πλευρά της Apostolopoulos δεν υπήρξε καμία παρέμβαση.
Η βελτιωμένη προσφορά της Hellenic Healthcare, την οποία και έχει αποδεχθεί το διοικητικό συμβούλιο της MIG, ανέρχεται στα 204,4 εκατομμύρια ευρώ για το 70,38% του Υγεία, ήτοι 0,95 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αποτίμηση του Υγεία, με βάση της προσφορά αυτή, να ανέρχεται στα 290 εκατομμύρια ευρώ.
Είχε προηγηθεί η πρόταση της G. Apostolopoulos Holdings, βασικού μετόχου του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, σε συνεργασία με το αμερικανικό fund ΗIG, ύψους επίσης 0,95 ανά μετοχή. Ωστόσο, η πρόταση αυτή, σύμφωνα με την MIG, στηριζόταν σε μη δεσμευτική πρόταση χρηματοδότησης από το fund HIG, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία ζήτησε προθεσμία 6 έως 8 εβδομάδων για να προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο του Υγεία, καθώς και αποκλειστικότητα δύο μηνών προκειμένου να πάρει τις τελικές εγκρίσεις.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το διοικητικό συμβούλιο της MIG αποφάσισε να αποδεχθεί τη βελτιωμένη προσφορά της Hellenic Healthcare.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του μεριδίου της MIG (καθώς πέρα από τους μετόχους της MIG εκκρεμεί και η έγκριση του deal από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), η CVC Partners θα έχει υπό τον έλεγχό της μία ακόμα ιδιωτική κλινική, μετά την εξαγορά του Metropolitan και του Ιασώ General. Σημειωτέον ότι το fund έχει σήμερα παρουσία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, έχοντας μεταξύ άλλων πάνω από 20 νοσοκομεία σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τουρκία: Το αδιανόητο συμβόλαιο του παιχταρά που τρελαίνει κόσμο στο EuroBasket!

Νέος ΚΟΚ: Τι πρόστιμα θα πληρώνουν από 13 Σεπτεμβρίου οι παραβάτες οδηγοί

Motor Oil: Ανακοίνωσε συνεργασία με τον Όμιλο Σαρακάκη για τα κινεζικά αυτοκίνητα Maxus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Από την επιστολή της NEXANS στο επίσημο ναυάγιο και στη νομική μάχη με την Κύπρο για τα 250 εκ.
Πλειστηριασμοί: Το mansion στο Ψυχικό, ο πύργος στον Πειραιά και η κληρονομιά του Μπάμπη Βωβού
Ανδρέας Σιάμισιης: Γιατί πάει μετά το 2026 η ερευνητική γεώτρηση Νότια της Κρήτης
Αλέξανδρος Εξάρχου: Το «θαύμα» της Aktor Group και πώς ένα επιχειρηματικό όραμα αποδίδει 1,1 δις υπεραξίες σε 3 χρόνια
Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας: Ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα ναυτιλία
Φορτίζω παντού: Πώς προχωρά η δράση ύψους 79,79 εκατομμυρίων ευρώ
Το Ιράκ σε διαπραγματεύσεις με την Exxon για αποθήκευση πετρελαίου σε Ασία και σε βασικές αγορές
Growthfund Agora: Μεγάλα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης
Μειωμένη κατά 50% κάθε Πέμπτη η τιμή του εισιτηρίου από Μυτιλήνη για Αϊβαλί με επιστροφή
US Open 2025: Γιατί μοιράζει «χρυσάφι» ύψους 90 εκατ. δολαρίων