Big Story

Power Game από Αλαφούζο – Μαρινάκη. Γιατί ο Αλαφούζος θα απαιτήσει να κλείσουν τώρα όσοι δεν έχουν άδεια. Όλο το παρασκήνιο

  • NewsRoom


Έκπληξη προκάλεσε σε όλους, πως , ο Γιάννης Αλαφούζος και στη συνέχεια (όπως πρώτο έγραψε το mononews.gr από τις 13,45) ο Βαγγέλης Μαρινάκης, 72 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας και πρώτοι από όλους τους νέους καναλάρχες, πλήρωσαν την πρώτη δόση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ ΑΕ και Alter Ego. Προφανώς οι δυο άνδρες θέλουν να αποδείξουν ότι διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα και ειδικά ο Γιάννης Αλαφούζος στον οποίο έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί μετά από απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος 

Καταθέτοντας το ποσό των 14.533.333 ευρώ και των σχετικών παραστατικών που προϋποθέτει η διαδικασία, ο Πρόεδρος του ΣΚΑΪ εξασφάλισε πλέον και επίσημα την παρουσία του καναλιού στο τηλεοπτικό τοπίο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως παρά τη δέσμευση των λογαριασμών του επιχειρηματία στις αρχές του Αυγούστου, εκείνος κατόρθωσε να είναι κάτι παραπάνω από τυπικός.

Και τώρα γεννάται το καίριο ερώτημα: πόσο βέβαιος είναι ο κ. Αλαφούζος για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού που ο ίδιος κατήγγειλε;

Χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα πόρισμα από το ΣτΕ, χωρίς να έχει βγει η παραμικρή απόφαση από τους ευρωπαϊκούς φορείς που προβλέπεται πως θα ασχοληθούν με την υπόθεση, πώς μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ο διαγωνισμός της αδειοδότησης είναι πράγματι έγκυρος;

Η -πιθανή- απάντηση είναι περίπλοκη. Σε ένα κατά γενική ομολογία σαθρό παρασκήνιο, ένας επιτυχημένος, μολονότι «στριμωγμένος» από τους υπεύθυνους φορείς, επιχειρηματίας σηκώνει το ανάστημά του και στέκεται αντάξιος των περιστάσεων με σεβασμό προς τους εργαζομένους του.

Ο Γ. Αλαφούζος, εκτός από τη συνέχιση του καναλιού του, εξασφάλισε και ένα πολύ σημαντικό χαρτί. Η τυπικότητα και η υπευθυνότητά του μεταφράστηκε σε δυναμική παρουσία στον τηλεοπτικό χώρο, αφού έδειξε ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε του ζητηθεί, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Επιπλέον, κατόρθωσε να δείξει κυριότητα κερδίζοντας αναμφισβήτητα το μερίδιό του στη διαφημιστική αγορά.

Θα απαιτήσει το μαύρο στα κανάλια που δεν πήραν άδεια 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ πρόκειται να κρατήσει μία πιο σκληρή στάση για τα τηλεοπτικά πράγματα, αφού ακούγεται πως από τη Δευτέρα θα απαιτήσει τη διακοπή του σήματος στα ήδη υπάρχοντα μη αδειοδοτημένα κανάλια , ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση. Από επιχειρηματική άποψη, οι μέχρι τώρα κινήσεις και οι πιθανές μελλοντικές ενέργειες του κ. Αλαφούζου χαρακτηρίζονται από τα στελέχη του ορθές. Προφανώς ο κ. Αλαφούζος επιθυμεί το κλείσιμο των άλλων καναλιών καθώς θέλει να διεκδικήσει την διαφημιστική δαπάνη των media που δεν έχουν άδεια.  Επιπρόσθετα θα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον ΣΚΑΙ από άποψη τηλεθέασης να είναι μόνο 2 ιδιωτικά κανάλια στο αέρα έως ότου εκπέμψει τα κανάλια του Β. Μαρινάκη και του Β. Καλογρίτσα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενώ η προθεσμία έληγε την Δευτέρα κατέβαλε την Παρασκευή το μεσημέρι το ποσό των 26,3 εκατ την πρώτη δηλαδή δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο ισχυρός εφοπλιστής ήδη στήνει το κανάλι του από την αρχή και για αυτό τον λόγο έχει προσλάβει εδώ και πολλούς μήνες την έμπειρη Εύη Κουτσαυτάκη.

Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr σε πολλούς το όνομα αυτό ενδεχομένως να μη λέει και πολλά, ωστόσο πρόκειται για ένα πρόσωπο-κλειδί στο νέο τηλεοπτικό σκηνικό που δημιουργεί η πρόσφατη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, το οποίο πιθανότατα θα μας απασχολήσει έντονα τους επόμενους μήνες.

Εύη ΚουτσαυτάκηΕύη Κουτσαυτάκη . Εκπρόσωπος της εταιρίας ALTER EGO

Πρόκειται για τον άνθρωπο που επέλεξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως επικεφαλής του στησίματος του νέου τηλεοπτικού σταθμού που ετοιμάζει, με το στήσιμο μάλιστα να προχωρά με ταχείς ρυθμούς, καθώς ήδη έχουν βρεθεί τα γραφεία του νέου καναλιού (στην Παιανία)  μπαίνει στην τελική ευθεία η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν. Όπως έχει γράψει το mononews.gr πριν από λίγες ημέρες ήδη συζητάει με τον Νίκο Χατζηνικολαου.

Ο ρόλος της Εύης Κουτσαυτάκη σε αυτές τις διεργασίες είναι κομβικός, καθώς είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που διευθύνει το όλο εγχείρημα και φροντίζει όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα στο νέο κανάλι όταν έρθει η ώρα να κάνει την εμφάνισή του στις οθόνες μας. Εξάλλου, ήταν η ίδια που καθόταν μπροστά από το κομπιούτερ τις ημέρες της δημοπρασίας, για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ έχει τη φήμη μίας αυστηρής, όσο και ικανής, γυναίκας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο στο οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης τρέφει βαθιά εκτίμηση, και όχι άδικα, αφού η Εύη Κουτσαυτάκη έδωσε τα διαπιστευτήριά της κατά τη διάρκεια της θητείας της στον ΣΚΑΪ, όπου είχε το πόστο της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου. Μάλιστα, πίσω από την αποχώρησή της από το Φάληρο κρύβεται ένα «ζουμερό» παρασκήνιο…

Όπως λένε πηγές με γνώση της αγοράς, η Εύη Κουτσαυτάκη είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη, αφότου ο τελευταίος επέστρεψε στον σταθμό του Φαλήρου το καλοκαίρι του 2013 μετά από 11 χρόνια, και οι σχέσεις της μαζί του ήταν οι χείριστες. Ήταν μάλιστα τέτοια η κόντρα μεταξύ των δύο, που μετά από μία έντονη αντιπαράθεση η Εύη Κουτσαυτάκη απευθύνθηκε στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ξεκαθαρίζοντάς του ουσιαστικά πως δε «χωράνε» στο κανάλι και οι δυο τους και φέρνοντάς τον σε δίλημμα: «ή εγώ ή ο Μαλέλης».

Η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ότι δεν μπορούσε να διώξει τον Σταμάτη Μαλέλη, γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση της Εύης Κουτσαυτάκη…

Έχει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το έμπειρο στέλεχος συνεργάζεται πλέον με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε μεγάλη σύγκρουση, η οποία μέχρι τώρα εκδηλωνόταν κυρίως μέσω του ποδοσφαίρου (λόγω της ενασχόλησης του μεν Αλαφούζου με τον Παναθηναϊκό, του δε Μαρινάκη με τον Ολυμπιακό), όμως πλέον περνά και στο τηλεοπτικό τοπίο, με την «αρπαγή» της Εύης Κουτσαυτάκη να αποτελεί ένα ακόμα συμβάν στο πεδίο της μάχης…

Διαβάστε ακόμη:

http://www.mononews.gr/pliris-epiveveosi-mononews-o-marinakis-katevale-ta-263-ekat-evro-gia-tin-tis-tileoptikis-tou-adias/76696


ΣΧΟΛΙΑ