• Big Story

    Πόλεμος Τσίπρα – Ψυχάρη: Την έσκισα την γάτα, είπε ο πρωθυπουργός. Για λογοκρισία μιλάει ο ΔΟΛ


    «Πάει η γάτα, την έσκισα τη γάτα». Με αυτό το ειρωνικό σχόλιο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση με τη «γάτα των Ιμαλαΐων» και τις μυστικές συναντήσεις του με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, δίνοντας συνέχεια στον ανελέητο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του δημοσιογραφικού ομίλου.

    Στη χθεσινή του εμφάνιση στην εκπομπή «Στον Ενικό» του Star, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση αυτή, στρέφοντας τα πυρά του προς τον Σταύρο Ψυχάρη, αν και επιβεβαίωσε τις συναντήσεις του μαζί του το 2014, στις οποίες αναφερόταν το επίμαχο δημοσίευμα του «Βήματος».

    Σχετικά με τις συναντήσεις αυτές, μάλιστα, εξήγησε πως «μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και το διάβολο, αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου», και πρόσθεσε πως «θα κριθώ, όχι για το ποιους συναντώ, αλλά για το τι πράττω», ενώ έκανε λόγο για «πανικό» του επικεφαλής του ΔΟΛ, που απέδωσε στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ο ίδιος αρνείται να τον συναντήσει.

    Όσο για τις «χρυσές εφεδρείες» που προανήγγειλε ο ΔΟΛ, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Να τα βγάλει όλα στη φόρα και να πάει και στον εισαγγελέα, που απ’ ό,τι μαθαίνω τον συναντά και συχνά τελευταία».

    https://www.youtube.com/watch?v=moWsokMQbZ0

    Η σύγκρουση του Μαξίμου με τον ΔΟΛ πάντως παίρνει ραγδαία τρομακτικές διαστάσεις, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν τις εκατέρωθεν απειλές, σε μία κλιμάκωση που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πού θα οδηγήσει.

    Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή ευνοεί τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τις προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του ως «εχθρού» της διαπλοκής, όταν αποκαλύπτεται πως είχε μυστικές συναντήσεις με αυτόν που πάντα θεωρούσε «αρχιερέα» της διαπλοκής. Κι αυτό γιατί θεωρούν πως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως «θύμα» μίας επίθεσης από τα κατεστημένα συμφέροντα, και η στάση του δείχνει αποφασιστικότητα να τα βάλει μαζί τους.

    Σταύρος Ψυχάρης
    Σταύρος Ψυχάρης

    Έτσι, η κυβέρνηση περνά στην αντεπίθεση και πέρα από τη ρητορική του Αλέξη Τσίπρα εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη, πλέον υπάρχει και το εξώδικο που απέστειλε στον ΔΟΛ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσιεύματα που θεωρεί πως τον συνδέουν με το κύκλωμα των δημοσιογράφων-εκβιαστών, απαιτώντας από τους συντάκτες αυτών να ανασκευάσουν και να ζητήσουν συγγνώμη.

    Παράλληλα όμως στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής για την επόμενη κίνηση του ΔΟΛ, που φημολογείται ότι μπορεί να είναι κάποια μαγνητοφωνημένη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη, κι έτσι ήδη υπάρχουν διαρροές από το Μαξίμου που διαμηνύουν πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κακούργημα. Ωστόσο, ο ΔΟΛ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του: «Ο σεβασμός στην κείμενη νομοθεσία είναι στοιχεία που σφραγίζουν το ήθος, την κουλτούρα και τη δημοσιογραφική ιστορία διαρκείας 94 ετών του ΔΟΛ. Υπενθυμίζουμε ότι σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ δεν υπήρξε ίχνος πληροφορίας ή έστω υπαινιγμός ότι το υποδεικνυόμενο από τον αρχηγό της αντιπολιτεύσεως διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα η φιλική συνάντηση μπορεί να αποτέλεσε αντικείμενο παγιδεύσεως από την πλευρά του ΔΟΛ. Άλλωστε, υποκλοπές δεν κάνουν οι δημοσιογράφοι, αλλά οι κυβερνήσεις, δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες που ελέγχονται από αυτές».

    Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα επεισόδια αυτού του σίριαλ…



    ΣΧΟΛΙΑ