• Big Story

    Τσαβούσογλου κατά Καμμένου: Αυτός ο υπουργός αποτελεί μια συνεχή πρόκληση

    Καμμένος


    Σε μια ιδιαίτερα προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά του Πάνου Καμμένου για τη ρίψη στεφάνου στα Ίμια αλλά και τις δηλώσεις του ότι «τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι “βόλτα στο σπίτι του”».

    Ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας να λογικευτεί και να συνετιστεί, απειλώντας πως αν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν θα μπορεί να διορθωθεί.

    hurriyet

    Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τις διερευνητικές συνομιλίες: «Ο εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας», δήλωσε.

    «Ο (Έλληνας) υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και ‘Αλλάχ φυλάξοι’, γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα.», υποστήριξε ο κ. Τσαβούσογλου.

    Πάνος Καμμένος: Δεν θέλουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο, αλλά τα καουμποϊλίκια δεν περνάνε

    Τα Ίμια είναι ελληνικό έδαφος και η μετάβαση όχι μόνο του υπουργού Άμυνας, αλλά οποιουδήποτε πολίτη εκεί είναι «βόλτα στο σπίτι του», είπε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο υπουργός Άμυνας απάντησε έτσι στις αιτιάσεις που ήθελαν την ένταση με την Τουρκία να κλιμακώνεται μετά την απόφασή του να μεταβεί στα Ίμια και να ρίξει στεφάνι στον τόπο που θυσιάστηκαν οι τρεις αξιωματικοί στην κρίση του 1996.

    Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλό και κανείς Έλληνες δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Υπογράμμισε επίσης, αναφορικά με τις απειλές για το προσφυγικό, ότι η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την ΕΕ -μέλος της οποίας επιθυμεί να γίνει- και με το ΝΑΤΟ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ίμια: Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι μετά την αποχώρηση του Καμμένου! – Επίθεση του Τούρκου αντιπροέδρου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον «πάγο» η πώληση του Ελ. Βενιζέλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα μπλόκα στήνουν οι αγρότες – Τρακτέρ ακόμα και μέσα στη Θεσσαλονίκη



    ΣΧΟΛΙΑ